У Запоріжжі стало менше дерев. Навіть співробітники культури йдуть проти природи. Очевидці помітили, що біля театру Юного глядача не вистачає двох зелених ялинок, залишилися лише півметрові стовбури. 

Одне дерево знайшлося у холі закладу. Красуня тепер тішитиме глядачів й співробітників «Запорізького обласного театру юного глядача» на новорічні свята.

На місце події виїхали журналісти Regionnews, щоб поспілкуватися з директором закладу Віталієм Шкляренком.  Щоправда, особисто з ним поговорити не вдалось, хоч спершу гарантували – директор до вас вийде.

Фото: Regionnews

Після нетривалого очікування констатували: «Він на даний час не може з Вами говорити, бо йдуть вистави.  Прихлдьте через тиждень, покажемо усі необхідні документи. Вони у нас є. ялинки – це власність закладу, вони були кривими, а зараз дивіться як гарно в залі…», – говорить співробітниця театру

Згодом ми подзвонили прес-секретарю Патрульної поліції Олені Литвинець, щоб з’ясувати ситуацію, що склалася під час виклику та прибуття поліції. Виявилось, що не лише журналістам – правоохоронцям також документів не показали.

«Патрульні приїхали на місце події. На місці був заступник керівника. Звичайно, попросили показати нам документи, адже без них вирубка дерев незаконна. Нас запевнили, що папери є, проте вони не у них. Обіцяли знайти».

Враховуючи обставини, що склалися, патрульні вимушені були викликати слідчу групу  для з’ясування усіх ситуації. У національній поліції на разі коментувати не можуть, там запевнили – повної і достовірної картини плки не маємо, найближчим часом відкоментуємо…

Скоріш за все, доведеться чекати цілий тиждень обіцяного дозволу. Турбує інше – за цей час можна зробити які завгодно документи. Якби вони були – чи не логічно показати їх одразу?