Після підвищення з 1 листопада вартість газу Кабінетом Міністрів України, тариф ПАТ “Запоріжгаз” залишився без змін. Зростання вартості палива на 23% відбулося за рахунок збільшення ціни газу державного монополіста – НАК “Нафтогаз України”.

За рішенням уряду, ціну продажу природного газу Нафтогазу було збільшено з 4,9 до 6,2 тис. грн. за тисячу кубометрів без ПДВ.Тариф на розподіл ПАТ “Запоріжгаз”, який повинен забезпечувати стабільну роботу газопроводів в області, облік газу, з 2016 року залишився без змін.

 “Зростання ціни газу не вплинуло на вартість послуг ПАТ” Запоріжгаз “. Головним отримувачем підвищення ціни газу в черговий раз став НАК” Нафтогаз України “. Саме він буде отримувати майже 88% коштів споживачів за оплачений газ”, – зазначив комерційний директор ПАТ “Запоріжгаз “Антон Кій.

 Тому не дивлячись на підвищення ціни газу для споживача, не відбулося збільшення витрат на установку, заміну безкоштовних лічильників, придбання палива для аварійних автомобілів, необхідних інструментів, безаварійну роботу мереж.

 На сьогоднішній день вартість послуг ПАТ “Запоріжгаз” з доставки газу 24 години на добу 7 днів на тиждень для споживача з газовою плитою і централізованим гарячим водопостачанням, яке споживає 3,3 куб. м газу становить 1,60 грн. в місяць. Для споживача з газовою плитою за відсутності централізованого гарячого водопостачання, яке споживає 5,4 куб. м газу – 2,75 грн. в місяць. Аналогічні послуги для клієнтів компанії, що використовують газ на опалення житла, коштують близько 100 грн. в зимові місяці.