Керівники обох країн досі сподіваються, що питання ще можна вирішити дипломатичним шляхом та розглядають у цьому контексті залучення ОБСЄ у конфлікті на Азовському морі.

За інформацією німецького видання Die Welt, Німеччина та Франція не підтримують введення нових санкцій проти Росії на тлі загострення довкола Керченської протоки, пише Європейська правда.

За даними джерел видання у дипломатичних колах ЄС, на закритому засіданні Комітету з політичних питань і безпеки (PSC) в Брюсселі у вівторок дипломати обох країн заявили, що зараз важливо вжити “заходи для зміцнення довіри” в суперечці.

Санкції, на думку Берліна та Парижа, не є частиною цих заходів.

Натомість обидві столиці хочуть “продовжувати свої дипломатичні зусилля” та розглядають у цьому контексті залучення Організації з безпеки і співробітництва (ОБСЄ) у конфлікті на Азовському морі.

 Напередодні журналіст “Радіо Свобода” Рікард Джозвяк повідомив, що наразі 6-7 країн ЄС розглядають подальші санкції щодо Росії.

Карін Кнайссль, голова МЗС Австрії, яка зараз головує у Раді ЄС, заявила, що подальше введення антиросійських санкцій у зв’язку з загостренням конфлікту між РФ та Україною залежатиме від оцінки фактів інциденту і поведінки обох сторін.

Речниця зовнішньополітичної служби ЄС Майя Косьянчич заявила, що у ЄС продовжуються дискусії стосовно нових санкцій проти Росії.