Зараз, голова Запорізької обласної державної адміністрації проводить брифінг для представників засобів масової інформації задля донесення важливої інформації до суспільства.

Костянтин Бриль відповів на найбільш гострі питання пов’язані із введення воєнного стану в 10 областях України, у тому числі на Запоріжжі. Найперше очільник області попросив запоріжців з розумінням ставитися до перевірок з боку правоохоронців. Наголосив також, що бажано мати при собі документи, які посвідчують особу.

Якщо вас зупинили та просять пред’явити документи, поставтеся до цього з терпіння та розумінням. Правоохоронні органи уже отримали чіткі завдання та інструкції, вони діятимуть в рамках своїх повноважень, – попросив голова ЗОДА.

Він також звернувся і до політичних партій із закликом утриматися від пропаганди.

Військовий стан – це екзамен для всіх, і він введений задля підвищення оборонної здатності країни. Суспільство у цей час має набратися терпіння та добре думати над вчинками, особливо, якщо вони можуть завдати шкоди національним інтересам України.  Зокрема, губернатор попросив бути обачними, не знімати військової техніки та самих військових та не ділитися фотографіями у мережах, бо це може зашкодити державі.

Губернатор заявив, що найбільш хитким зараз є місто Бердянськ, тож велика частина уваги та зусиль буде спрямована саме туди. Втім, про введення комендантської години на разі мова не йде, у Бердянську в тому числі. Але, можуть відновити блокпости. Також можливо обмежать продаж алкогольних напоїв, людям у формі особливо.

Голова ОДА звернув увагу запоріжців також на те, що відчужувати майно через воєнний стан не будуть, а якщо хтось прийде з вимогою віддати щось з приватної власності, варто викликати поліцію, бо це точно шахраї.

Також керівник області повідомив, що серед затриманих моряків запоріжців немає.