У Волинській і Львівській областях водії автомобілів на іноземній реєстрації з півночі перекрили пропускні пункти на кордоні з Польщею.

Як зазначається, паралізовано рух на пунктах “Рава-Руська”, “Краковець”, “Устилуг”, “Ягодин”, “Грушів”, на під’їздах до кордону утворилися багатокілометрові черги. За словами очевидців, біля пункту “Ягодин” “євробляхарі” почали палити шини, після чого на територію митниці прибуло підкріплення прикордонників, пише ТСН.

З’ясувалося, що причиною перекриття в’їздів стало те, що 25 листопада набув чинності “закон про “євробляхи”, тож відтепер водії автомобілів з іноземною реєстрацією, в’їжджаючи до України, повинні сплатити заставу, яка становить в середньому 3000 євро. В іншому випадку людей розвертають назад.

Держприкордонслужба посилила заходи безпеки, аби не допустити жодних провокацій безпосередньо на державному кордоні. Зокрема, створені ситуативні групи, в готовності до дій перебувають додаткові сили, відбувається постійний обмін інформацією з Нацполіцією та іншими органами, повідомляє прес-служба відомства.  У зв’язку з цим Держприкордонслужба звернулась до всіх подорожуючих громадян з прохання врахувати цю інформацію під час вибору маршруту подорожей та для обрання оптимального маршруту руху.

За словами очевидців, біля пункту “Ягодин” “євробляхарі” почали палити шини, після чого на територію митниці під’їхало підкріплення прикордонників.

Як з’ясувалося, причиною перекриття в’їздів стало те, що 25 листопада набув чинності “закон про “євробляхи”, тож відтепер водії автомобілів із іноземною реєстрацією, в’їжджаючи до України, повинні сплатити заставу, яка становить в середньому 3000 євро. В іншому випадку людей розвертають назад.

https://www.facebook.com/ridna.uk/videos/1964594556965588/