За використання свого монопольного становища, яке призвело до незаконного  усунення свого конкурента ПАТ “Запоріжжяобленерго” отримало штраф у розмірі 14 млн 900 тис. грн, пише Депо.

Енергетиків звинуватили в зловживанні домінуючим положенням на ринку через те, що ті не погодили повідомлення на заявлений обсяг купівлі електричної енергії на оптовому ринку постачальнику за нерегульованим тарифом.

Як наслідок, постачальника електричної енергії фактично було усунуто з ринку, а його споживач автоматично перейшов до споживання електроенергії від Запоріжжяобленерго.

“Такими діями ПАТ “Запоріжжяобленерго” не тільки усунуло з ринку свого конкурента, але і позбавило одного із найбільших споживачів електроенергії України – ПАТ “Запоріжсталь” – права на вільний вибір постачальника електроенергії, як те передбачено чинним законодавством”, – зазначили в АМКУ.

Зважуючи на те, що Запоріжобленерго вперше вчинило такі дії, а також на те, що підприємство перебуває на межі банкрутства, на нього накладено штраф на загальну суму 14 млн 900 тис. грн.