Новий керівник за 2 дні до того, як інформація про конкурс з’явилася на сайті Запорізької міської ради. Повідомлення про збори колективу за 3 години до самих зборів. Намагання вигнати журналіста з актової зали комунального закладу – усе це заради того, щоб начальником БК “Титан” став “свій-рідненький”, – переконані члени колективу закладу.
Коли нема чого приховувати – журналіста не виганяють, погодьтеся… А якщо це роблять – отже отримано сигнал про те, що придивитися потрібно прискіпливіше.

Для начальниці управління департаменту культури та туризму глобальне та системне лобіювання інтересів друзів та родичів є справою “честі”. Так, ми вже писали раніше, найкращі подружки Катерини Сімонової реєструються підприємцями за два дні до оголошення тендеру та перемагають у ньому, без сумніву –  “чесно” та “прозоро”. Цього разу, у пильне поле зору потрапив БК “Титан”, мусимо відмітити – один з небагатьох міських закладів, де працюють творчі колективи, проводять заходи та конкурси. Нагадати мусимо про БК “Кірова” та БК “ЗАЗ”, які після пильного нагляду чиновників “померли”.  Може хіба приміщення здають в оренду, не здивуємося, якщо офіційно – за копійки.

Окрім самого приміщення є ще ласі шматки – ті об’єкти, які знаходяться на балансі комунальних закладів. У випадку з БК “Титан” це, судячи з усього – спортивний комплекс. Про нього нижче розповість співробітниця закладу. Втім, якщо міські чиновники реалізують задумане, і якщо ми правильно визначили, що вони замислили, то єдиними “живими” БК найближчим часом будуть лише “Орбіта”, ну і новостворений “Молодіжний”.

Рік тому в БК “Титан” з’явився новий керівник – Тетяна Володимирівна Бойко, але нещодавно, вона звільнилася, за офіційною версією – за власним бажанням. Якою вона була керівницею? Люди, що працюють у закладі давно, кажуть, що з приходом Тетяни Володимирівни все почали детально приховувати.

“Я багато років працюю в цьому будинку культури, назва моєї посади змінювалася та функціонал і правила були єдиними. Зараз вона звучить як – швейцар. Я завжди була в курсі звільнень та прийомів на роботу, знала хто де знаходиться, якщо він не на робочому місці, супроводжувала гостей та мала ключі від усіх кабінетів. З приходом Тетяни Володимирівни почалися якісь підозрілі справи, на роботу приймали тихенько, з колективом новачків не знайомили, а коли до мене людина приходила за ключем, то я здивовано пробувала з’ясувати хто вона і де взялася. Дійшло до того, що ніхто точно не знав, скільки одиниць у колективі, і яка їх кількість необхідна для кворуму при вирішенні колективних питань. Також мушу констатувати, що Тетяною Володимирівною було звільнено 20 чоловік, їхні посади зайняли близькій їй особи.  До речі, до її призначення  30 років посаду обіймав Григорій Іванович Камлик, нам здається що процедура його звільнення була з порушеннями” – розказала редакції Наталія Лук’яненко.

Слова пані Наталії підтвердили й інші співробітники, але на відміну від нашого основного інформатора, називатися публічно не хотіли, бояться попасти “під роздачу”. Наталія ж потрапила під скорочення, тож зараз вільно може говорити про все. Також у колективі повідомили, що протягом 2018 року вперше за тривалий період у закладі не проводять ремонтів та не розвивають в принципі. А до самого закладу все частіше стали навідуватися Катерина Сімонова та   директор департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Сергій Білов.

Дуже цікавим є і той факт, що співробітники не згадали зборів трудового колективу рік тому. Працівники, очевидно не брали участі у визначенні складу комісії, яка обрала керівником Тетяну Бойко.

“З початку літа, до нас постійно приїжджає то Сергій Білов, то Катерина Сімонова, цікавляться спортивним комплексом, що належить БК “Титан”. нещодавно ми дізналися, що  його забирають у пряме підпорядкування міської ради.  Але ж у нас всі комунікації спільні – вода, тепло та електрика, хіба це логічно?” – каже Наталія Лук’яненко.

У поточному році вперше з’явилися проблеми з бухгалтерією, співробітникам то затримують оплату праці, то нараховують як хочуть.

Бухгалтерія систематично порушує графік виплати авансу та заробітних плат, а також неправильно їх нараховує. Аванс за листопад мали отримати не пізніше 14.11, але і до цього часу частина працівників його не мають! Працівникам до цього часу не виплатили лікарняні за вересень, зокрема (Ямпольський Є.), мені (Лук`яненко Н. М.) з вересня не доплатили по цей день заборгованість в 300 грн. Мабуть вже є всі підстави звертатися до прокуратури –  запевнила пані Наталія.

Отже, після добровільного звільнення Тетяни Бойко, заклад залишився з в.о. керівника, але тільки юридично. Фактично нова керівниця з’явилася ще 5 листопада. Мусимо підкреслити, оголошення, на сайті мерії, про проведення конкурсу на посаду керівника БК “Титан” з’явилося два дні після того, як колективу представили Світлану Іванівну.  За словами співробітників закладу, нову керівницю привела помічниця Сергія Білова, сказала любити і жалувати, ну і звісно ж – слухатися. Що цікаво, прізвище нової керівниці не знає ніхто. Але вона не соромиться займати кабінет начальниці, давати розпорядження та користуватися закритою інформацією, що вже носить протизаконний характер, – запевняють члени колективу комунального закладу.

Коли співробітники БК “Титан” запідозрили щось дивне і почали з’ясовувати всі обставини, колектив вирішили зібрати, для того, щоб він проголосував за кандидатури, які увійдуть до складу конкурсної комісії. Про збори повідомили за кілька годин до їх початку. Стурбовані співробітники покликали журналістів на допомогу. Приїхала також Катерина Сімонова, побачивши ім’я журналіста у списку зареєстрованих, взялася шукати варіантів як його позбутися. Заявила, що не члени колективу можуть бути присутніми на зборах колективу, лише тоді, коли за це проголосує більшість присутніх. Більшість не підтримала присутності. Почався конфлікт, оскільки заявлене Катериною Сімоновою – це перешкоджання журналістській діяльності. Будь-які збори чи наради колективів та закладів, які існують за рахунок бюджетних коштів апріорі відкриті, тим паче для  представників ЗМІ. Атаку журналіст витримав – запропонував викликати поліцію, або силою змусити покинути актову залу.

Пізніше стало зрозуміло чому боялися публічності процесу – на зборах обирали кандидатів у склад комісії, яка незабаром обиратиме керівника, але прийняли тільки тих, хто був вигідним і точно підтримає необхідну особу. Скажімо із запропонованих двох  кандидатів із профспілок, одного відхилили, іншого прийняли. При цьому, не колективно, а Катерина Сімонова  це зробила однойменно. Олену Бойко  – голову запорізької міської організації професійної спілки працівників культури України до складу комісії включили. Натомість, Валерія Грибка – члена ради Запорізької місцевої вільної профспілки “світанок -2015” забракували.  Тут варто вказати і на той факт, що деякі  члени колективу БК “Титан” належать саме до спілки “Світанок – 2015”.

Як розвиватимуться події, ми обов’язково простежимо, але вже сьогодні можна говорити про те, що “свій” керівник в БК дуже бажаний і дуже ймовірно – для виконання потрібних завдань.