Відомий український журналіст та завзятий мандрівник показав українцям Запоріжжя з точки зору його привабливості. Женя Синельников – професійний мандрівник, який відвідав понад 110 країн світу. У рамках нового проекту “Вдома краще”, журналіст прибув до Запоріжжя. Показав місто без упереджень – рівно таким, яким воно є.

Що ж, це відео було б непогано подивитися тим, хто каже, що працює над туристичною привабливістю міста, при цьому, витрачаючи на це немало людських грошей. Гроші йдуть, а елементарних зручностей нема – можна зробити висновок з мандрівки гостя.

Найбільш розкритикував ведучий одну із родзинок Запоріжжя – Дніпро ГЕС. – Подивіться на цю огорожу, фарба полущена, виглядає убого та недоглянуто, – зауважив журналіст. Показав ведучий також стіни конструкції, вони осипаються. Все сіро і печально. Пізніше, звернув увагу туристів на відсутність карт чи вказівників у необхідному місці, а саме – на початку шляху на о. Хортиця.  Мандрівник ледве знайшов велосипеди на прокат, щоб прогулятися островом, а потім довго думав куди їхати. Благо, допомогли розібратися місцеві мешканці.  Стоячи на пагорбі, з якого відкриваються краєвиди Дніпра та Дніпро ГЕСу журналіст звернувся до місцевої влади: “Якщо хочете, щоб до міста приїжджали туристи, зробіть острів зручним для них!” Мав на увазі карти та вказівні знаки і доріжки.

Була також і похвала. Серед того, за що відповідає місцева влада, Женя відзначив атмосферу на Райдузі, очевидно  день зйомок збігся з черговим фестивалем. Варто зазначити, заходів щоб “наїстися” у місці справді багато. На “Райдузі”  ведучому сподобалася атмосфера, великий вибір занять, та сам зовнішній вигляд місця відпочинку.

Дуже високо оцінив музей техніки “Фаєтон” та кінний театр, ведучого дуже вразили трюки козаків на конях. Та на жаль, це не заслуга місцевої влади, бо ж музей є приватним, кінний театр також. У цьому місці було б доцільно подякувати власникам вище вказаних – дійсно туристично привабливих місць.

У кінці подорожі ведучий мав нагоду побачити місто і з “етичної” точки зору, але в усій красі показати не зміг – бо це було нецензурно. Дорогою до ресторану журналіст слухав лайливі слова від таксиста, втім заклад, який порадив то й же нецензурний водій, журналісту сподобався.

І ще, не мало важлива деталь –  Женя Синельников виміряв центральний проспект Запоріжжя, він виявився не найбільшим у Європі, та навіть не є найдовшим в Україні. Наших 10919,7 метри, проти 18 кілометрів проспекту Московського у Харкові.