Кілька днів тому в  Запоріжжі побувала кандидатка у Президенти України Юлія Тимошенко. Перша зустріч була призначена в Запорізькому національному технічному університеті, далі лідерка “Батьківщини”, разом із місцевими представниками штабу відправилася на завод “Мотор Січ”, мабуть дивитися на літаки з новими двигунами для Росії…

Час зустрічі декілька разів переносили, тримали у великій таємниці номер аудиторії чи розташування актової зали, де повинна була виступати Тимошенко. Втім, запорізькі однопартійці підтягнулися за годину до востаннє озвученого часу, нервово ходили вздовж проїжджої частини, скурюючи сигарку за сигаркою. Було помітно – нервують. З чого б це? Юлія Володимирівна взялася агітувати за себе, популяризувати свій “Новий економічний курс”, а це означає – неминучі зустрічі з людьми, бажано на центральних площах, а не у закритому форматі. Хіба запоріжці чимость страшніші за інших? Виявляється – так.

Про це ми дізналися вже після візиту кандидатки.  Нам стало відомо,  що напередодні  до правоохоронних органів поступило ледь не два десятки заяв з вимогою перевірити дії однієї людини – Андрія Чечеля. У документах вказували – Чечель хоче вчинити диверсію, він закликає до ворожнечі та переслідувань… А справа, як виявилося у яйцях…

Причиною “великого переполоху” став ось цей допис:

Після публікації допис копіювали, напевно прихильники Юлії Володимирівни і публікували заново, але з припискою, образно кажучи – вимагаємо ізолювати підбурювача. Андрій Чечель каже, що отримав масу дзвінків зі спробою вичислити, чи справді будуть яйця і зеленка. Також, є інформація, що на нього поскаржилися ледь не 20 разів, у різні правоохоронні структури. Заяви поступали пріоритетно від місцевих депутатів- батьківщинівців.

“Я й не думав, що нароблю такого переполоху. Знаю, що Тимошенко з’явилася в аудиторії університету дуже зненацька, ніхто не бачив як вона пройшла і коли, поверхи навчального закладу були перекритими. На саму зустріч не пустили багатьох, чи то яєць боялися чи ще чого…. Та не варто було так сприймати, може я мав на увазі ляльку, у нас є така, вона схожа на якусь містичну істоту, чи то кота чи собаку, з хвостом у пір’ї, але косою Юлії Володимирівни. Може ми хотіли влаштувати акцію флеш-моб, закидати десь на центральній площі цю істоту яйцями, прибрати за собою і мирно піти” – каже Андрій Чечель.

Загалом, рівень конспірації дійсно був високим, тут команда впоралася на всі 100%.

От якби ще не було витоку інформації та показового відбору “правильних” ЗМІ, було б усе ідеально. Маємо на увазі інформацію від студентів про наказ ректора та деканатів про обов’язкову явку на зустріч та заборону ставити запитання. Мусимо згадати і про журналістів, яким контакт з VIP  персоною був забороненим.

На заводі все пройшло більш спокійно, Богуслаєв двері відчинив, на фото позував, але з роботи знімати своїх працівників, очевидно відмовився.