На сайті Запорізької міської ради місцевий активіст Микола Ралик зареєстрував петицію. ЇЇ  суть полягає у потребі створити сезонну бригаду по вириванню з коренем амброзії полинолистої.

З кожним роком у Запоріжжі все більше та більше випадків алергічних захворювань і медики це підтверджують. Основні чинники, які сприяють розвитку хвороби  – забруднена заводами атмосфера та великий вміст пилку амброзії у повітрі. При змішуванні важких металів та пилку утворюється суміш, яка дуже негативно впливає на людський організм. Як результат, людина квола, набрякша з кашлем та нежиттю. Так, можливо це не смертельно, але лікування коштує недешево та ще й симптоми не дають спокійно жити. В окремих ситуаціях все ж може закінчитися навіть летальним випадком. Один таких трапився нещодавно у селі неподалік Запоріжжя. Ігноруючи симптоми алергії померла 34-річна мати 2 маленьких дітей, причина смерті – сильні набряки, які спричинили удушення. Це сталося дуже несподівано.

Нещодавно Микола Ралик  отримав офіційну відповідь від Департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради. У листі вказано, що кількість звернень до медичних закладів з захворюванням – алергічний риніт збільшилося на 40%. Зрештою, і самих скарг, скажімо серед знайомих та у соціальних мережах побільшало. Активіст бореться з амброзією вже баагато років, має достатньо теоретичних та практичних знань, щоб визначити який з методів боротьби з алеренною розлиною є найбільш ефективним. Пан Микола запевняє – треба виривати рослину з корінням. Принаймні так він зробив біля свого дому та роботи і у цьому році алергія пройшла значно легше.

Від самих запоріжців треба зовсім мало – лише підписати петицію. Не робіть так, як це було з протестами проти здорожчання проїзду. Підпишіть петицію, все інше зроблять за вас і можливо пережити наступне літо уже буде простіше. А можливо, своїм підписом ви справді врятуєте комусь життя.

У цьому випадку не може бути правила – моя хата скраю, бо на цьому краю теж росте амброзія!

Посилання на петицію