Вчора, 5 листопада, близько 22.30 директору Департаменту екології та природних ресурсів Запорізької облдержадміністрації Віталію Гордієнко невідомі спалили автомобіль.

За наявною інформацією, автомобіль «Mazda 6», 2015 року випуску був припаркований у дворі будинку, де знаходиться Департамент – на стоянці, що охороняється в районі площі Маяковського. При цьому, сторож стверджує, що нічого не бачив і не чув, – пишуть Факти Запоріжжя.

Журналістам видання «Факти Запоріжжя» вдалося зв’язатися з Віталієм Гордієнко. Він вважає, що в числі найбільш ймовірних замовників підпалу його автомобіля – скандальний громадський працівник Дмитро Марченко, прокурор Запорізької міської прокуратури №2 Роман Мазурик і лідер вірменської громади в регіоні і етнічного угруповання «Вірмени» Арташес Саргсян.

Всі зазначені особи останнім часом фігурували в журналістських розслідуваннях видання «Important», що спеціалізується на розслідуваннях корупційних правопорушень та злочинів у сфері екології. Сам чиновник ніколи публічно не підтверджував, але й не спростовував зв’язок із зазначеним ресурсом.

В даний час на місці події працює слідчо-оперативна група.