Нова українська школа буде комфортною для першокласників, їхніх батьків та і самих вчителів. Таку обіцянку дали сьогодні директори шкіл на урочистих лінійках.

Сьогодні, у Запорізькій гімназії №8 уся увага на святі була присвячена тим, хто став першим учасником нової української школи – першокласникам. Урочиста лінійка чи не вперше за весь час була незвичною та навіть нестандартною. Замість традиційних віршів та пісень, наймолодші та найстарші школярі долучилися до флешмобу, вікторин та веселих танців. Усе для того, щоб діти почувалися абсолютно комфортно, – каже директорка школи Ірина Бірюкова.

 

“Ми підтримуємо загальноукраїнські тенденції, а тому прагнемо, щоб діти та їхні батьки відчули, що Нова українська школа це принципово інші підходи до виховання та навчання. Тепер ми маємо дбати, щоб кожна дитина розвивалася як особистість, прагнула до розвитку та зростання. А коли прийде етап більш посиленого навчання, то діти будуть розуміти, що це цікаво та зовсім неважко.

Окрім нового сценарію офіційної лінійки ми також оголосили про акцію – без квітів. Кошти, які батьки витрачають на букети, можна спрямувати у більш конструктивне русло, ми нагадали що є дітки, які знаходяться в дитячих будинкам і за бажання ми можемо принести до школи подарунки для них.

Для наших першочкласників ми вирішили зробити невеличке свято – спекли великі пироги з надписом – НУШ. Цим ми хочемо ще раз підкреслити, що усі необхідні реформи ми творимо разом, спільними силами, – поділилася Ірина Бірюкова”.

У навчальний процес дітки будуть вливатися поступово. Сьогодні був усього один ознайомлювальний урок, основну частину свого часу першачки витратили на знайомство з вчителем та один з одним. І якщо наприкінці минулого навчального року вчителі із застереженням ставилися до нових правил і не розуміли, як це буде на практиці, то зараз налаштування оптимістично. Нова українська школа на практиці з’явилася сьогодні. І нехай реформа буде успішною.