Особливістю етно-фестивалю у Запоріжжі стануть екскурсії Соцмістом

Що особливого у фестивалі «Khortytsia Freedom»?

Фестиваль пройде 1-2 вересня у паркі Металургів імені Сацького, на ньому виступлять кращі українські музиканти, смачна їжа та напої від кращих українських закладів знайдуться в фуд-кортах від резидентів фестивалю вуличної їжі «Пикник на Радуге», для дітей обладнають дитячу зону, а всі охочі зможуть посидіти на траві на зеленому схилі перед Планетарієм. Окрім двох захоплюючих днів фестивалю та двох сцен для абсолютно різної музики – гостей фестивалю чекають дві екскурсії Соцмістом, вуличками післявоєнної історії та гарної архітектури.

Перша екскурсія відбудеться 1 вересня, її романтична назва обіцяє багато пригод та справжніх нічних почуттів. Це – «Ніч у Соцмісті». Екскурсія розпочнеться об 23:00 та буде тривати близько двох годин. «Ніч у Соцмісті» – це час, за який можна знову й знову закохуватись у нічне місто, бачити його простори, любити, любити музей під відкритим небом з яскравими проявами сталінського ампіру, переходом від еклектичної пишності до мінімалізму. Більше про екскурсію – за посиланням, для участі в заході є обов’язкова реєстрація.

Друга екскурсія – «Прогулянка по Запорізькому Бродвею», яка розпочнеться 2 вересня о 13:30. Ця екскурсія розкриє зв’язок міста та фільмів «Весна на Зарічній вулиці» та «Поруч з нами», розкаже історію стадіону Славутич-Арена та розфарбує сонячний день не тільки Сонцем, а й яскравими кольорами спогадів про місто. Ця екскурсія розкриє Запоріжжя з унікальної сторони, якої не видно за лоском заклопотаної буденності. Більше про екскурсію – за посиланням, для участі в заході є обов’язкова реєстрація.

«Khortytsia Freedom» – фестиваль, на якому кожен зможе знайти себе. Приходьте в парк Металургів 1-2 вересня з 12:00, та спробуйте на фестивалі, з яким починається осінь у Запоріжжі, все.

Більше про фестиваль – за посиланням.

 

Відомі українські музиканти відкриють сцени етно-фестивалю у Запоріжжі

1-2 вересня у паркі Металургів імені Сацького, що біля Планетарію, пройде грандіозний дводенний фестиваль музичної свободи «Khortytsia Freedom». Сповнений одразу духу популярної музики та етно-мотивів, він кожному дасть щось своє – так, хедлайнерами фестивалю стануть ONUKA, Kozak System, СКАЙ та Воплі Відоплясова.

Розповімо трішки більше про кожного виконавця.

ONUKA – це неймовірний електро-фолк гурт, який було засновано в Києві у 2013 році. За кілька років гурт здобув багато прихильників та випустив три альбоми. На сцені «Khortytsia Freedom» гурт стає хедлайнером першого дня на freedom-сцені.

Kozak System – це шалений рок-гурт, заснований у Києві у 2012 році. Гурт виступав на Євромайдані під час революції гідності та видав чотири альбоми за весь час свого існування. На фестивалі він стане хедлайнером другого дня на ethno-сцені.

СКАЙ – це рок-гурт з Тернополя, заснований ще у 2001 році. Гурт записав п’ять альбомів та здобув шаленої популярності, що й зробило їх хедлайнерами другого дня на freedom-сцені фестивалю.

Воплі Відоплясова – всесвітньовідомий рок-гурт, заснований у 1987 році. Саме «ВВ» є засновником українського рок-н-ролу та етно-року, адже саме цей гурт першим почав співати український рок. На фестивалі вони стануть хедлайнерами другого дня на ethno-сцені.

«Khortytsia Freedom» – фестиваль, на якому кожен зможе знайти себе. Приходьте в парк Металургів 1-2 вересня з 12:00, та спробуйте на фестивалі, з яким починається осінь у Запоріжжі, все.

Більше про фестиваль – за посиланням.

 

Центральною локацією запорізького етно-фестивалю став парк Металургів

Що унікального в місці проведення фестивалю «Khortytsia Freedom»?

На цей раз головна локація – це парк Металургів імені Сацького. Поряд – Планетарій, мальовниче Дніпро, стільки унікальних краплин запорізької історії, які передають собою теплі відчуття – не передати словами захоплення, яке відчуваєш у цьому мальовничому куточку індустріального міста, яке живе та дихає історією.

Ранньої осені тут яскраве листя дерев, яке тільки починає жовтіти та червоніти – зелений колір ніби тоне в суміші інших кольорів, пахне травою, вологою, прохолодою та спокоєм. Відчуття, які пронизують шкіру повністю і роблять частиною цього дивовижного маленького світу, захльостують з головою. Хочеться дихати цим світом та залишатись тут настільки довго, наскільки можливо.

Сам парк Металургів з’явився у місті в 1935 році, коли Дніпрокомбінатовський парк культури та відпочинку передали в руки заявковому Металокомбінату. Зазвичай тут немає каруселей або батутів, у тіні дерев ховаються яскраві фігури звірів та казкових героїв, які так подобаються дітям. Тут – спокій та гармонія з собою, які виривають зі швидкого ритму міста. І ця атмосфера не змінюється під час фестивалей – серце переповнює відчуття комфорту, через що ця локація якнайкраще підходить для унікальних музичних фестивалів, які ніби резонують зі спокоєм парку та створюють відчуття невимовної свободи.

Що ж до Планетарію, поруч з яким й буде проходити фестиваль – його відкрили в Палаці дитячої та юнацької творчості, який також відомий під назвою «Палац Піонерів», кілька років тому. Сам Палац почали будувати у 1979 році, у 1986 році – здали в експлуатацію. І в коридорах та кімнатках цього палацу дійсно можна заблукати. І хоча для того, щоб туди потрапити, треба докласти трішки більше сил, адже Палац знаходиться біля самого Дніпра, в оточенні високих тінистих дерев – саме звідси відкривається чарівний краєвид на Дніпро та ДніпроГЕС, мальовничу Хортицю. На минулому фестивалі – Zaporizhzhia Jazzy – тут знаходився просторий оглядовий майданчик та місце для прогулянок, яке особливо гарно виглядає вночі, адже романтика міста з величчю заповідної Хортиці, шумом Дніпра та незламністю ДніпроГЕС додають свого колориту будь-якій ночі.

На «Khortytsia Freedom» тут обладнають етно-сцену фестивалю, й вже не тільки мальовничий пейзаж, а й душевна та близька серцю музика будуть супроводжувати перші осінні ночі.

Вхід на «Khortytsia Freedom» – вільний, більше про фестиваль – за посиланням.

Популярні харківські артисти стануть ведучими етно-фестивалю у Запоріжжі

1-2 вересня у паркі Металургів імені Сацького пройде грандіозний фестиваль музичної свободи «Khortytsia Freedom», який почнеться о 12:00 та буде тривати до пізньої ночі.

Ведучими ж фестивалю стануть популярні харківські артисти з театру абсурду «Воробушек».

Театр абсурду «Воробушек» – це харківський театр перформативних мистецтв, що бере свій початок у 2013 році. Навіть своє п’ятиріччя театр відсвяткував по-справжньому незвичайно – зігравши п’ять авторських вистав у різних місцях в один день. І саме цей театр вже відправляється до нашого міста з думкою «Поглянь, яке чудове Запоріжжя!». Адже ці артисти з дивовижною харизмою та унікальним гумором примірять на себе амплуа ведучих на сцені грандіозного фестивалю «Khortytsia Freedom», щоб не тільки співати або танцювати, а й оголошувати кращих українських музикантів, які будуть виступати на сценах фестивалю.

Це буде перший приїзд театру до Запоріжжя, й дуже знаково, що він стається саме заради «Khortytsia Freedom».

А доки до фестивалю ще залишається кілька днів – кращі ведучі від театру абсурду вже чекають на зустріч з жителями та гостями Запоріжжя.

Більше про фестиваль – за посиланням.

 

Відомі запоріжці стануть ведучими етно-фестивалю у Запоріжжі

1-2 вересня у паркі Металургів імені Сацького відбудеться грандіозний фестиваль музичної свободи, з яким почнеться осінь у Запоріжжі – «Khortytsia Freedom». Фестиваль поєднає у собі різні музичні напрями та найвідоміших українських артистів, які два дні будуть виступати на ethno-сцені та freedom-сцені фестивалю. Окрім цього, для гостей фестивалю працюватимуть кращі українські заклади, які також є резидентами фестивалю вуличної їжі «Пикник на Радуге», для дітей обладнають дитячу зону, а закохані в історію зможуть прогулятись Соцмістом та дізнатись більше про нього на екскурсії з Романом Акбашем.

Також, окрім фантастичних ведучих з театру абсурду «Воробушек», на сценах фестивалю «Khortytsia Freedom» будуть й відомі та улюблені запорізькі ведучі – Віктор Посунько та Юра Юрченко, які, неодмінно, зроблять два дні фестивалю яскравішими, адже найкраще чекати яскравих музичних виступів у гарній та завжди веселій компанії.

«Khortytsia Freedom» – фестиваль, на якому кожен зможе знайти себе. Приходьте в парк Металургів 1-2 вересня з 12:00, та спробуйте на фестивалі, з яким починається осінь у Запоріжжі, все.

Більше про фестиваль – за посиланням.