В Запоріжжі підбили підсумки конкурсу проектів для ОСББ Заводського та Дніпровського районів, ініційованого народним депутатом України Ігорем Артюшенком.

Автори кращих проектів отримали сертифікати на суму 15 000 тисяч гривень. Призовими стали ініціативи ОСББ «Глазунова 4» в Заводському районі та  ОСББ  «Хакаська 7» в Дніпровському районі.

Мешканці об’єднання співвласників багатоквартирних будинків продемонстрували Ігорю Артюшенку освоєння призових коштів.

Перемога в проекті дала можливість активістам ОСББ «Глазунова 4» встановили на своєму подвір’ї затишний дитячий майданчик та скамійки.

Нововведення вже оцінили жителі прилеглих будівель.

–  Питання дитячих майданчиків завжди залишалось одним з найактуальніших для будь-якого двору, – розповідає молода матуся Вікторія, – Однієї гойдалки, зазвичай, буває недостатньо для всіх бажаючих і приємна прогулянка з дитиною перетворюється на вистоювання в черзі. Проте в деяких подвір’ях немає і цього.
Ми з Єсенією та всіма машканцями вдячні народному депутатові за такі ініціативи. З нетерпінням чекатимемо наступних етапів конкурсу, – ділиться запоріжанка.

Мешканці ОСББ «Хакаська 7» приймали участь в конкурсі з проектом освітлення в під’їздах. Дана проблема не один рік ставала каменем спотикання серед мешканців. Жителі постійно страждали від дій вандалів, які відкручували або розбивали лампи. Завдяки перемозі в конкурсі, в під’їздах ОСББ встановили нову сучасну систему освітлення. Серед її переваг не тільки зручність, естетична привабливість та антивандальний ефект (система оснащена датчиками руху), а ще – енергоекономія. Відтепер за електропостачання мешканці ОСББ платитимуть менше.

Голова Запорізької територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Ігор Артюшенко висловив сподівання, що інші об’єднання візьмуть приклад з ОСББ «Хакаська 7».

– Ми з мешканцями домовились, що за результатами тримісячного користування системою ми підрахуємо та оприлюднимо відсоток, який вдалося зекономити. Я впевнений, що ця цифра спонукатиме й інші ОСББ користуватися сучасними енергозберігаючими технологіями, – наголосив парламентар.

Ігор Артюшенко зазначив, що він і надалі сприятиме розвитку ОСББ в Запоріжжі, тому вже цього року в місті стартуватиме новий конкурс проектів.