Зараз бойовий танк Т-72АМТ від “Київського бронетанкового заводу” проходить вогневі випробування на військових полігонах. Про це повідомляє прес-служба державного концерну «Укроборонпром», до складу якого входить завод.

«Цілий комплекс випробувань призначений для відпрацювання всіх режимів стрільби нового танка різними типами боєприпасів, включаючи високоточні керовані ракети «Комбат», – йдеться в повідомленні «Укроборонпрому».

Саме можливість ведення вогню “Комбатом”, є однією з головних особливостей Т-72АМТ, який є модернізованою версією Т-72А. Завдяки використанню нової високоточної зброї можливо знищити бронетехніку противника на дальності до 5 км. Таким чином, дальність ведення вогню танку Т-72АМТ у два рази більша ніж у Т-72А. При цьому, ракета “Комбат” має бронепробиття у 750 мм броні та, завдяки тандемній головній частині, повністю ігнорує динамічний захист противника.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Окрім того, Т-72АМТ отримав рівень захисту нового покоління, який забезпечується елементами динамічного захисту нового покоління та протикумулятивними решітками. Таке поєднання виявилось одним з найбільш ефективних під час боїв на Сході України та було впроваджено у виробництво.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Особливу увагу при розробці Т-72АМТ було приділено прицільному комплексу та засобам спостереження. Новий танк отримав прилади нічного бачення з сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління для всіх членів екіпажу та нічний приціл для ведення вогню високоточними ракетами. Також у Т-72АМТ встановлений комплект з двох цифрових радіостанцій з захищеним каналами зв‘язку, що дозволяє напряму підтримувати зв‘язок із піхотними підрозділами.