Виплати компенсацій пасажирам за неналежні умови проїзду не передбачені нормативними та нормативно-правовими актами. Про це повідомляє ПАТ «Укрзалізниця» у відповідь на запит «Укрінформу».

«Перевезення пасажирів здійснюється пасажирськими вагонами, які відповідають санітарно-технічним та іншим нормам, що забезпечують безпеку для життя та здоров’я пасажирів. Відшкодування компенсаційних виплат пасажирам за неналежні умови проїзду нормативними та нормативно-правовими актами не передбачено», – йдеться у відповіді «Укрзалізниці».

Також зазначається, що відповідно до договору перевезення (придбаного проїзного документа) перевізник зобов’язується перевезти пасажира до пункту призначення в терміни, визначені договором.

«Всі суперечки і непорозуміння, які виникають між пасажирами та працівниками залізниці, розв’язуються на станції начальником станції або начальником вокзалу, в поїздах під час руху поїзда – начальником поїзда, не доводячи їх до суду», – повідомляє «Укрзалізниця».

«Укрзалізниця» інформує, що у разі виявлення у пасажирських вагонів технічних несправностей пасажир має право звернутися до начальника поїзда через провідника вагону. Склади пасажирських поїздів супроводжують начальник поїзда, провідники та електромеханік, який у разі можливості усуне технічні несправності під час поїздки.

Також в «Укрзалізниці» повідомили, що супровід пасажирських поїздів медичним працівником не передбачений, а в екстрених випадках необхідно звертатись до провідника, який повідомить начальника поїзда, і той через засоби зв’язку зможе викликати швидку допомогу, яка чекатиме хворого на найближчій станції.