Сєнцов. Вісімдесят сьомий день голодування, – повідомляє у соціальній мережі facebook російська журналістка Вікторія Івлєва.

Сьогодні вранці, 8 серпня на Кримському мосту у Москві невідомі повісили плакат із зображенням Олега Сєнцова, якого ув’язнили в Росії за недоведених обставин. Журналістка публікує фото і пише – не треба думати, що в Росії немає вільних, небайдужих та совісних людей. Також додає посилання на петицію, яку пропонують підписати росіяни для обміну ув’язнених в Росії та Україні.

СЕНЦОВ. ВОСЕМЬДЕСЯТ СЕДЬМОЙСегодня рано утром на Крымском мосту в Москве появился вот такой банер.И не надо думать,…

Опубліковано Victoria Ivleva Вівторок, 7 серпня 2018 р.

У питанні Олега Сєнцова, слід зазначити, росіяни проявляють неабияку сміливість. Так, нещодавно ми писали про кінофестиваль “Кінотавр”, на якому, під час вручення премій виступали російські режисери з вимогою звільнити українця, також зачитували листи свого колеги.  Такий вчинок можна розцінювати, як неабияку сміливість, адже режим Путіна подібних заяв не пропускає. Або, що більш ймовірно, Путін розуміє, що Сєнцова віддати усе ж доведеться, а тому розігрує сценарій, щоб увесь світ побачив, як президент прислухається до прохань свого народу. А після тривалих акцій, заяв активістів, журналістів, режисерів та зірок можливо демонстративно зробить “благородний” жест.

Втім, для українців є питанням другорядним, хто посприяє звільненню українського режисера, головне щоб повернувся живим.