Сьогодні у Бердянську обирають міру запобіжного заходу підозрюваним у вбивстві Віталія Олешка. Перше судове засідання розпочалося о 10 годині, в ході слухання слідчий суддя озвучив основну версію скоєння резонансного злочину. На думку слідства – Віталія Олешка вбили на грунті особистої неприязні та наявних протиріч у сфері бізнесу. Засідання проходило у відкритому режимі, незважаючи на те, що анонсували його як закрите.

“Під час досудового розслідування було встановлено, що підозрюваний Артем Матюшин, Микола Ломака, Олександр Обухов та Максим Володимиренко на грунті особистої неприязні, у зв’язку з наявними протиріччями пов’язаними з підприємницькою діяльністю, на території міста Бердянськ вирішили вчинити умисне вбивство Віталія Олешка з вогнепальної зброї, шляхом пострілу” – заявив слідчий суддя.

Артема Матюшина, якого опізнали свідки злочину як того, хто безпосередньо стріляв у загиблого, відправили на два місяці у СІЗО без парава внесення застави. Підозрюваного звинувачують в умисному вбивстві,  якщо його провину буде доведено, чоловік може залишитися за гратами довічно. Відомо, що міру запобіжного заходу Артем Матюшин буде відбувати у Вільнянському СІЗО.

Протягом дня триватимуть судові процеси, міру запобідного заходу повинні обрати усім чотирьом підозрювним. Варто зазначити, чоловіки своєї вини не визнають і запевняють, що лише відпочивали у Бердянську, і просто опинилися не у той час та не у тому місці.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що очільник запорізької поліції Сергій Коміссаров давав прес-конференцію, у ході якої назвав версії скоєння змоличину, які зараз перевіряє поліція. Однією з них було вбивство через конфлікти Віталія Олешка з бізнесом.  Сьогодні під час судового засідання з’ясувалося, що це основна версія.