Факт вбивства мешканця Бердянська Віталія Олешка став справжнім шоком для всієї області. Щоб уникнути пліток та домислів, поліція прийняла рішення бути максимально відкритою у веденні слідства. Сьогодні, начальник ГУ Національної поліції у Запорізькій області Сергій Коміссаров провів прес-конференцію для представників ЗМІ та розказав все, що на разі відомо, а також оприлюднив версії вбивства, які зараз опрацьовує поліція.

Очільник запорізької поліції повідомив, що організована злочинна група підготувала автомобіль на «євробляхах», придбаний спеціально для скоєння цього злочину, далі планувала його знищити. У Бердянську чоловіки підготували інший автомобіль із запорізькими номерами, який використовували під час скоєння злочину. Також вони придбали зброю для реалізації своїх намірів.

Після відпрацювання інформації, показів свідків, очевидців злочину, відпрацювання записів камер відеоспостереження, саме вони відіграли значну роль у розкритті злочину, поліцейські були впевнені, що особи, які пересуваються на автомобілі причетні до його скоєння.

Крім того, співробітник Бердянського відділу поліції під час патрулювання доповів інформацію, що він неодноразово помічав підозрілий автомобіль біля місця злочину. Це дало додаткову впевненість у причетності осіб до скоєння злочину.

Щоб затримати підозрюваних, поліцейські встановили декілька постів та блокпостів, перевіряли усі без винятку автомобілі, зрештою вийшли на слід злочинців.

На одному з блокпостів чоловіків ідентифікували, на іншому затримали.

Щодо версій вбивства Віталія Олешка, голова запорізької поліції повідомив, що їх декілька, усі зараз перевіряють та відпрацьовують. Наразі правоохоронці мають чотирьох підозрюваних.

– Однією з версій є економічна діяльність. Він колишній підприємець. Там були якісь питання із фермерами. Був інцидент (у Херсонській обл., – ред.). Не треба відкидати також його політичну діяльність, а поле політичне – вже досить близьке до кримінального… Він був такий активний, не знаю, хто яку дає оцінку, в якихось випадках він займав правильну позицію, в якихось – неправильну, це з моєї точки зору. Всі версії, будуть відпрацьовані.

Варто зазначити, що товариш загиблого, який здійснював пряму трансляцію з місця вбивства Андрій Маджаров, зараз є більш обережним у звинуваченнях і озвучив поліції декілька версій, які збіглися з версіями правоохоронців. Поліція пообіцяла все перевірити.

Раніше Андрій Маджаров, під впливом емоцій, звинувачував у смерті Віталія Олешка народного депутата Олександра Пономарьова. Цю версію одразу підхопили блогери та деякі ЗМІ. Сам же нардеп висловив сподівання на чесне слідство та надію на швидке розкриття злочину.

– Комментировать преступление должны правоохранительные органы, – відповідаючи на прохання прокоментувати заяву, сказав Олександр Пономарьов. – Надеюсь на оперативное и объективное расследование. Заявление помощников Олешко о якобы моей причастности, сделанное в эмоциональном пылу – это, конечно, полный бред. Насколько мне известно, у правоохранителей сейчас масса версий. Судя по всему, человек был активный, в том числе и в бизнесе, и не всегда эта активность была созидательной. Конечно, мои конкуренты сейчас активно пользуются случившимся и пытаются ввести общественное мнение и следствие в заблуждение. Но я уверен, что правоохранители разберутся. Выражаю искренние соболезнования семье и близким погибшего.

На разі відомо, що затримані поки не давали свідчень, але усі вони знаходяться в СІЗО, тож чекаємо на нову інформацію.