Український боксер Олександр Усик переміг росіянина Мурата Гассіева у фінальному поєдинку Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) та став абсолютним чемпіоном світу у важкій вазі.

Бій відбувся сьогодні вночі у Москві. На рингу спорткомплексу «Олімпійський» боксери провели всі 12 раундів. Поєдинок навряд чи міг завершитися нокаутом, адже до цього ні Усик (14-0, 11 КО), ні Гассієв (26-0, 19 КО) ще не знали поразок. Однак за очками переміг Олександр Усик. Всі судді віддали перемогу українцю з рахунком 120: 108, 119: 109 і 119: 109.

Ось як це було:

Всесвітню боксерську суперсерію заснували в березні 2017 року. Усик став першим переможцем турніру. Після цього тріумфу український чемпіон об’єднав у себе чотири титули – за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC), Всесвітньої боксерської організації (WBO), Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) і Міжнародної боксерської федерації (IBF). Також йому вручили Кубок Мохаммеда Алі та чек на 10 мільйонів доларів.

Мурат Гассієв прийняв поразку гідно. Він визнав, що Олександр був краще і привітав команду Усика з перемогою.

Фото/відео: twitter.com/WBSuperSeries

Одним з перших Усика з перемогою привітав Президент України Петро Порошенко.

А прем’єр-міністр Володимир Гройсман назвав перемогу історичною (адже вперше в історії українського боксу спортсмен став абсолютним чемпіоном світу – ред.) та заявив, що ініціюватиме присвоєння Олександру Усика звання Героя України.