Історія неповнолітньої дівчини, яка мала необережність виступити проти нетрадиційний стосунків в Україні тягнеться  майже рік, цього тижня очікують вироку суду.

Кілька років тому, у більшій мірі після Революції гідності українське суспільство сприйняло та усвідомило необхідність євроінтеграційних процесів, ряду реформ та ламання давно вкорінених стереотипів. Те, що різні сфери життя українців потребують негайного реформування під сумнів, більша частина населення країни, не ставила.  Культ особи, створення найкращих умов для життя людей та рівність усіх всередині своєї країни є беззаперечно тією цілю, до якої варто прагнути. Втім, разом із всіма позитивними тенденціями, на шляху до створення так званого культу особи, з’явилися досить суперечливі процеси, до яких українське суспільство, як виявилося –  неготове. Яскравим прикладом цього є історія запорізької дівчини, у свідомість якої батьки вклали традиційні цінності та орієнтації у стосунках.

Майже рік тому,у вересні минулого року в Запоріжжі запланували провести черговий марш рівності, демонструючи містянам нетрадиційну орієнтацію та навіть, не зовсім здорову поведінку. Група молодих людей зібралася на центральному проспекті та планувала пройтися головною вулицею міста до визначеного пункту призначення.  На час зборів, біля відправної точки опинилася також компанія молодих людей, які неготові були сприймати такого виду “євроінтеграцію”. Серед них була також неповнолітня Ірина, яка зараз змушена захищатися від звинувачень у всіх подіях того нещасного заходу. А все тому, за словами адвоката дівчини, що вона була однією з небагатьох, хто потрапив у об’єктив відеокамери.

Між молодими людьми зав’язалася суперечка, слово за словом, а далі фізичне з’ясування того, хто більш правий чи менш неправий. Захищаючи свою подругу від можливого удару представниці ЛГБТ- спільноти Ірина Бородіна також стала учасницею бійки. Між нею та 24-річною жінкою з нетрадиційною орієнтацією почалася боротьба, дівчата звалилися на землю, потім встали та продовжили завдавати удари одна одній,- кажуть свідки конфлікту.  Під час бійки, як виявилося, більше постраждали ЛГБТ-представники. Дівчата викликали швидку, зняли побої та заявили у поліцію. Ірину Бородіну, яку зафіксували відеокамери запросили до відділку та вручили підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Здавалося б – на рівному місці, у молодої дівчини, яка навіть не отримала путівки у доросле життя почалися проблеми із законом, які у майбутньому можуть негативно вплинути на кар’єру дівчини та особисте життя.

Заявники вимагають покарати молоду людину в найбільш суворий спосіб, а також, за словами адвоката Ірини Бородіни,  спекулюють та маніпулюють статусом рівності та захистом прав ЛГБТ-спільнот.

“Позивачі вимагають, щоб мою підзахисну покарали за завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості, це стаття 296, частина друга, максимальний строк покарання по цій статті – 4 роки позбавлення волі.  Постраждалі маніпулюють тим, що будуть позиватися до Європейського суду з прав людини та вимагати захистити їх як представників секс-меншин. У той час, дії моєї підзахисної найважче можна кваліфікувати як хуліганські дії.  У п’ятницю ми отримаємо вирок суду, дуже сподіваємося на те, що до уваги візьмуть лише підтверджені факти, а не тенденції в країні загалом”,  – каже адвокат Ірини Віталій Мельников.

На жаль, історія цього судового процесу є доказом того, що українська молодь, яку багато років виховували по правді, неготова сприймати тих тенденцій, які, чомусь відбуваються значно швидше, ніж більшість дійсно потрібних країні процесів. Скільки б позитивних змін не отримала Україна під впливом Європейського Союзу, навряд українці зможуть сприйняти демонстрацію неприродної для нашої молоді поведінки, яка, до того ж, почувається більш захищеною ніж звичайні “смертні”. Це один випадок про який стало відомо журналістам, а скільки ще подібних в нашій державі? Скільки ще молодих людей занапастять своє майбутнє відстоюють українську мораль?