Росія на незаконно окупованій території Кримського півострова різко збільшила присутність своїх військових угрупувань. Тому озброєна агресія російських військових підрозділів на Маріуполь та інші порти Азовського цілком можлива. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу в Одесі на міжнародних військових навчаннях “Sea Breeze 2018”, передає “УНН”.

“Військово-стратегічна обстановка в Чорноморському регіоні є дуже напруженою”, – сказав Президент.

За його словами, після незаконної анексії Криму спостерігається різке зростання ескалації напруги.

Президент також нагадав, що РФ різко наростила в Криму угруповання військ, де вже розміщена ударна авіація, новітні ракетні і зенітні комплекси.

“Росія на незаконно окупованій території різко збільшила своє військове угрупування, вперше там розміщено ударну авіацію, новітні ракетні комплекси, новітні зенітні комплекси. Ми бачимо у складі Чорноморського флоту, незаконно розташованого в анексованому українському Севастополі, його посилено підводними човнами, новими військовими кораблями, озброєно далекобійними ракетами морського базування”, – заявив Порошенко.

Порошенко додав, що росіяни незаконно зупиняють і оглядають кораблі, які прямують в українські порти на Азовському морі – як під українським прапором, так і іноземні кораблі.

“Ми бачимо, що це робиться для того, щоб заблокувати порти України в Азовському морі, здійснити ескалацію напруги, не виключено, провести військову операцію, атаки на Маріуполь, де здійснюється експорт продукції чорної металургії, атаки на інші порти Азовського моря, – заявив Президент.

Саме тому, на його думку, дуже важливою є готовність Військово-морських сил України.

Нагадаємо, що з 1 червня на узбережжі Азовського моря Україна проводить військові навчання.