У соційальній мережі з’явилася історія бабусі Марії Лавринець, яку вчора знайшли небайдужі запоріжці під деревом – жінка втратила свідомість від голоду.

Зі слів жінки, – пише користувачка соціальної мережі Анастасія Зінченко – стареньку залишили без засобів для існування невістка та рідна онучка. Родички забрали банківську картку, на яку нараховували пенсію, а також паспорт, за відсутності якого, бабуся не може звернутися до банку. Щоб відновити самостійно паспорт, потрібні хоч якісь гроші, та й допомога небайдужих, бо сама жінка, у тому числі через голод і запаморочення, уже сама не розуміє куди потрібно йти та що робити.

Сьогодні 18.06.2018 близько 14:30 на Червоній, була знайдена жінка похилого віку Лавринець Марія Костянтинівна 1931 р.н., яка лежала під деревом в голодній непритомності. Небайдужі люди привели бабусю в свідомість і нагодували (жінка буквально запихалася їжею, не гублячи жодної крихти). За словами жінки, її паспорт та пенсійну картку вкрали у неї її невістка і внучка, які отримують пенсію за неї. Бабуся вже близько року не отримує грошей, і харчується чим доведеться (іноді сусіди виносять їжу, але це буває дуже рідко, а іноді єдиною їжею є  шовковиця з дерев.). Вона щодня сидить під під’їздом, і чекає поки хтось відкриє їй двері, бо ключ від домофону в неї забрали все ті ж невістка і внучка. Бабуся написала офіційну заяву в поліцію, на відновлення паспорта. Але крім цього їй треба буде відновити пенсійну картку. Родичі, які були згадані вище, набралися кредитів в банках і зараз знаходяться в невідомому місці. Таким чином, виходить що самотня жінка, яка не має їжі і копійки в кишені залишилася одна. Щоб Марії Костянтинівні відновили паспорт і пенсійний, потрібно щоб з нею хтось їздив, допомагав і стежив за нею. Підкажіть, будь ласка, куди потрібно звертатися в таких випадках? Може, якісь органи соц опіки? – звертається дописувачка соціальних мереж.