З карти Запоріжжя найближчим часом може зникнути невеличка річка на Верхній Хортиці, яка могла б стати однією з родзинок міста і точно сподобалася б туристам.

На проблему замуленості річки звернули увагу кілька років тому, а у 2018 все ж виділили кошти на продовження розчищувальних робіт русла.  Роботи, як і обіцяли – провели, от тільки результат потребує відповідей на ряд запитань. Скажімо, чому після того, як річку наче б то розчистили, візуально не змінилося нічого? Голова громадської організації “Еко патруль” Павло Панасенко каже, що подібні безрезультатні втручання у життя природи, можуть ще швидше призвести до фатальних наслідків.  Чоловік регулярно моніторить цю проблемну ситуацію і заявляє, що після освоєння коштів, усе залишилося на своїх місцях.

Єдине, що за словами активіста дійсно дуже добре помітно, так це знищені дерева на берегах цієї річки.

НАСЛІДКИ ОЧИЩЕННЯ РУСЛА РІЧКИ Верхня Хортиця:

“Крепкие хозяйственники” освоїли кошти та покинули безлад на величезній території Верхньої Хортиці! Знищена екосистема, знищені сотні дерев, підтоплені великі ділянки землі! 
Ця площа могла бути прекрасним ландшафтним парком або іншою зеленою зоною загального користування, створення якої суттєво вплинуло би на привабливість Верхньої Хортиці і міста Запоріжжя взагалі.

На фото можна побачити стан теріторії сьогодні, 22.05.2018р. та станом на 15.12.2017 р. Взагалі ні чого не змінилося! Але, гроші на продовження робіт у бюджеті на 2018 рік були закладені! – пише активіст Павло Панасенко. 

Стан території на сьогодні можна побачити на відео за посиланнями:

Описуючи усю, вище вказану інформацію, виникає дуже логічне запитання: “Кому потрібні у місті туристичні та екологічні форми у той час, коли тисячі дерев гинуть? На кого орієнтована полеміка, на цих заходах, на іногородніх?” Точно не на мешканців Запоріжжя, вони результати освоєння добре бачать!