Протягом останнього періоду мешканці Запоріжжя та області мали нагоду познайомитися з “борцем за справедливість” Віталієм Олешко. Якщо відкинути усі моменти політичних ігор чи протистоянь “сильних світу цього”, то пропонуємо проаналізувати персону, яка зараз активно збирає кошти з людей, а сама розбудовує готель в Бердянську та їздить на дорогих машинах. До речі, потрібних документів на будівництво готелю в Олешки немає! Звідки гроші?

Варто нагадати, чоловік приїхав до Бердянська кілька років тому, з  Донбасу. Трохи повоював, а після повернення вирішив діяти – кошмарити область по всіх фронтах. Спочатку плавав мілко – лобіював інтереси місцевого екс-смотрящого у Бердянську Андрія Жадана, та на певному етапі останній вирішив припинити фінансування. Після цього стали поступати скарги від підприємців про вимагання коштів Віталієм Олешком. Гроші вимагав від імені “великої” організації, яку сам же створив. Назва звучала грізно, тож люди “пожертву” несли. Мусимо сказати, що прикривався у цей час Віталік місцевим прокурором, яким зараз займаються правоохоронні органи. Важко сказати як історія розвивалася далі, але прослуховування переговорів з місцевими бізнесменами, де чітко Олешко вимагає данину, потрапили до соціальних мереж. Не виключено, що самі підприємці записували переговори, а потім “злили”.

Все це почули і побачили бердянці, а тому вектор своїх дій Віталій “Сармат ” вирішив перекинути на ті міста, де ще не встиг “прославитися”. Варто зазначити, на пряме запитання журналістів: “Чи це ваш голос на аудіо, і чи це ви вимагали коштів”, герой соціальних мереж відповів – так, це мій голос, але маю сьогодні багато запитань до правоохоронців, як це потрапило до мереж? Ярі захисники Олешко, під публікаціями у ЗМІ, які оприлюднили прослушку, билися в груди і стверджували – наклеп!Схоже ці захисники не обтяжували себе зайвою інформацією і не дивилися відео, де Олешко про все зізнається.

Персона Віталія Олешка є загадкою для соціологів та маркетологів, – образ бикуватого, вульгарного та емоційно не врівноваженого лідера, може подобатися тільки такому ж електорату. Напевно у задумі був образ героя-патріота, але щось пішло не так – патріоти чи козаки так не поводяться! Людина, яка поважає свій народ, свою державу, та й зрештою свою землю – ніколи не буде нехтувати культурою та цивілізованістю. Зрештою, можливо все значно простіше – напевно донбаські двори не дали змоги побачити цивілізований світ?

Прикрість у тому, що український народ і досі ведеться на подібних лідерів, які не несуть ні в політику, ні у суспільство жодного конструктиву – шабаш заради шабашу.  Не так? Тоді пропонуємо згадати останній мітинг під стінами ОДА, яким керував Олешко або переглянути відео, люди які прийшли вирішити проблеми – озвучили конструктивні прохання і пропозиції. Що зробив лідер шабашу? Народив шабашу!  Все… Задумайтеся на хвилинку, чого окрім багалану під ОДА добився його організатор?  Та з чим пішли з площі ті люди, які принесли на захід конструктивні і чіткі вимоги? Вибачте, але все очевидно.

Українці спочатку ведуться, а потім шкодують, як ось ця жінка. Напевно комусь прийде у голову думка, що її купив Бриль. Але ми пропонуємо припустити, що ця жінка просто вміє аналізувати і не любить бути сірою масою.

Та є речі, про які можливо доведеться, після оприлюднення інформації, шкодувати ще більше. Наприклад, якщо ви перераховували кошти на картку мітингаря… Віталій “Сармат” грізно заявляє, що намірений боротися з владою, все одно як і з ким в одній упряжці, але боротися обіцяє. До речі, про це він заявив на останньому шабаші, мовляв, хоч комуністи, хоч регіонали, хоч батьківщинівці…. У цей час Віталій Олешко, припускаємо, хоче вбити двох зайців – відробити гроші і заробити зверху, бо ж на свою гарстрольну діяльність просить у людей грошей. Робить це у соціальних мережах у тому числі.

У той час, коли люди перераховують кошти, сам Віталік “Сармат” будує готель, на три поверхи, з четвертим мансардним, прямісінько у центрі Бердянська. І як ми вже зазначали вище – без належних документів.

А ще, у переселенця є непоганий автопарк.

Зрештою, якщо у вас вже є три машини, власне помешкання і один готель, то чого б не перерахувати коштів на гастролі?!

Як стало відомо інформаційному агентству RegionNews, нещодавно проти Віталія Олешка відкрили кримінальну справу, а найближче засідання повинно відбутися вже завтра. Як зазначають джерела, підозрюють активного діяча у завданні тілесних ушкоджень середньої важкості місцевому журналісту. Останнім часом активіста у Запоріжжі не чутно, будемо сподіватися, – він сам збагнув, що істотно переграв ролі…