Переможницею “Євробачення-2018” стала учасниця з Ізраїлю Нетта Барзелай. У загальному підсумку, після голосування національних журі та слухачів, вона отримала 529 балів, на 93 бали випередивши ефектну красуню з Кіпру, яка посіла друге місце. Темношкірий фітнес-тренер, який представляв Австрію, зайняв третю сходинку, у нього – 342 бали. Нетта Барзелай обрала для конкурсу дуже суперечливу пісню та отримала порцію критики. Нетта співала про хлопця, лялькою в руках якого вона не хоче бути. Очевидно не прогадала…

 

Україна у загальному підсумку посіла 17 сходинку , глядачі віддали Меловіну 119 балів, а це 7 сходинка у рейтингу глядацьких симпатій. Загальна кількість балів України – 130. На першому етапі голосування, від журі Україна отримала 11 балів: 6 від Азербайджану, 5 від Молдови. Свої 12 балів українські національні журі віддали французьким виконавцям.

Практично до останніх хвилин зберігалася інтрига,  шанси у трьох лідерів були однаковими. Варто зазначити, смс-голосування перевернуло все з ніг на голову, після оголошення результатів голосування національних журі, першу сходинку посів учасник з Австрії, Нетта Барзелай  посідала третю, а кіпріотка п’яту. Україна, за підсумками голосування журі була на останній позиції.

Як помітно з фінальної таблиці, після оголошення усіх результатів, картина істотно змінилася, а це значить, що точки зору журі та глядачів  відчутно відрізняються.

Португалія у цьому році на останній позиції. Варто нагадати, переможець “Євробачення-2017” Селвадор Собрал, який перемогу отримав у Києві, після презентації пісні Нетти Барзелай, різко розкритикував композицію. Він сказав, що не розуміє, як з такою піснею можна йти на престижний конкурс і претендувати на хоч якесь місце у рейтингу. Після оголошення переможця, Селвадор Собрал холоднокровно передав нагороду учасниці з Ізраїлю.

Читайте також: Українець MELOVIN відкрив фінал “Євробачення-2018” (ВІДЕО)