Сьогодні, 7 травня, в Заводському районі вогонь спалахнув на території ПАТ «ЗЗБК-1». Про це повідомляють у прес-службі ГУ ДСНС Запорізької області.

Близько 09:30 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, про пожежу на по вулиці Фінальній, де розташований завод. Прибувши на місце події, рятувальники встановили, що у неексплуатованому орендованому цеху ТОВ «Спецтехбуд» сталось загорання кальцинованої фосфорної селітри на загальній площі 40 кв.м.

Вогнеборці швидко ліквідували пожеджу. На місці виклику працювала хіміко-радіологічна лабораторія Аварійно-рятувального загону спецпризначення. Після ліквідації пожежі хіміки провели розвідку з використанням газоаналізаторів. Рятувальники дали рекомендації орендарям щодо ліквідації місця розливу утворених рідин на підлозі цеху, а також пошкоджених мішків.

Фото: прес-служба ГУ ДСНС Запорізької області

Як з’ясувалось в ході розслідування, робітники зараз на території заводу проводять зварочні роботи, що ймовірно стало причиною займання. З власних джерел нам стало відомо, що зварочні роботи проводять з метою розпилювання заводу на частини в інтересах російської ромпанії.

Внаслідок події ніхто не постраждав. За фактом відповідні органи ведуть розслідування.

Читайте також: Запорізький завод, який міг би виробляти плити для мостів, розбирає на деталі крупна російська компанія