На Запоріжжі обіцяють відновити машинобудування у найближчий період, уже анонсували відкриття нового заводу та створення робочих місць. Найближчим часом в Мелітополі група компаній “Турбоком” відкриє новий виробничий комплекс “ЕкоПромЛіт”, пише РІА Мелітополь.

Основні напрямки його діяльності: ливарне виробництво чавуну за газифікованими моделями (ЛГМ). У даний час в розвинених країнах цим методом проводиться до 30% лиття. Метод ЛГМ дозволяє виробляти якісне лиття складних корпусних деталей без використання токсичних смол і матеріалів, і є універсальним для чорних і кольорових металів.

Потужність підприємства – 3600 тонн лиття на рік. Цей завод в першу чергу, буде виробляти заготовки для ГК «Турбоком» та інших вітчизняних замовників. Продукція “ЕкоПромЛіт” також буде експортуватися в країни Європи, Азії, Білорусь, Казахстан, Узбекистан.

Інвестор розрахував, що в другому кварталі 2018 р число працюючих на новому заводі складе – 54 людини. У ІІІ – ІV кварталах штат збільшиться до 100 чоловік. Заробітна плата на підприємстві від 7000 – 15 000 грн. Завод уже оголосив про набір робітників.

Від неефективних нині підприємств-гігантів машинобудівного комплексу, виробники йдуть в сектор середнього бізнесу. Таким чином, в Мелітополі поступово відроджується машинобудування