Рятувальники, разом із місцевими журналістами провели позапланову перевірку торгового центру “Україна”.

Під час перевірки особливу увагу приділили стану утримання шляхів евакуації та еваковиходів, електрогосподарства, наявність та технічний стан систем протипожежного захисту (систем пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу і управління евакуацією людей, автоматичного пожежогасіння), внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання, блискавкозахисту, забезпеченість первинними засобами пожежогасіння тощо.

На виявлені порушення було вказано представникам адміністрації ТВЦ, а також орендарям. Керівництву ТВЦ наголошено про необхідність вжиття невідкладних заходів з виконання в повному обсязі виявлених під час перевірки порушень вимог законодавства у сфері пожежної і техногенної безпеки. Також, проведення відповідної роботи щодо попередження виникнення пожеж та загибелі людей.

Аби підвищити обізнаність не тільки персоналу, а й населення, рятувальники провели евакуацію людей, відпрацювавши дії в разі виникнення можливої надзвичайної події. Автоматично включилася система оповіщення людей про пожежу. У повідомленні сповістили про умовне загорання та наголосили, що без паніки треба покинути приміщення центру. Відвідувачам допомагали працівники магазину, щоб не відбулося давки. Проведення навчальної евакуації вкрай важливий захід, який показує наскільки готовий персонал діяти на випадок пожежі, показує роботу системи оповіщення, а також дії безпосередньо самих відвідувачів.

Згідно з планом позапланова перевірка триватиме чотири дні.