Народний депутат Сергій Соболев отримав відповіді на депутатські запити і скромно про них промовчав, хоч обіцяв оприлюднити.

Дев’ятого лютого поточного року народний депутат і яскравий представник партії “Батьківщина” Сергій Соболєв зробив гучні заяви, які наробили чимало галасу в різних українських  ЗМІ. Прямо з трибуни Верховної ради політик наважився звинуватити свого колегу Олександра Пономарьова в умисних поставках неякісного мастила для двигунів українських танків. Цитати політика, про начебто відомі йому схеми поставки неякісного мастила та навіть співпрацю з ФСБ, підхоплювали журналісти і в однобокій манері писали про те, чого навіть не мав наміру перевіряти депутат.

Пізніше, на брифінгу заявив, що трохи не це хотів сказати, чи може зовсім інше мав на увазі. Зрештою, ясності у ситуацію політик так і не наважився внести, посилаючись на різні, давно вигадані політиком причини. Чому “давно вигадані”? До більшості своїх заяв Сергій Соболєв застосовує одні і ті ж “підтвердження”, на кштал – там все “порішали”, сліди замели.

Напевно не випадково політик потрапив до рейтингу тих, хто більше бреше і маніпулює, а ніж каже правду. Аналізом заяв політиків займається експерти з фактчекінгу – нового тренду в Україні. Варто зазначити, що організацій, які займаються перевіркою заяв декілька, а результати приблизно однакові. Як не дивно, безапеляційним лідером у списку брехунів є пряма наставниця Сергія соболева Юлія Тимошенко.

Якщо ви захочете заявити – все купив Порошенко чи Пономарьов, перевірте інші джерела. До слова, є навіть міжнародні організації, які займаються перевіркою заяв політиків.

Повертаючись до гучних заяв члена партії “Батьківщина”, ще місяць тому Міністр оборони України Степан Полторак власноруч підписав відповідь на депутатський запит батьківщинівця. Пошту нардеп повинен був отримати у межах кількох днів. Запит Сергія Соболева очевидно стосувався проведення тендерної процедури, строків доставки товару та перевірки його якості. Тільки після всього сказаного, по факту, політик надумав перевірити собою сказане. А потім промовчати про це!  У відповіді, Міністр оборони України по пунктах дає відповіді на усі запитання Сергія Соболева. Та чомусь до виборців політик не став доносити інформацію про підсумки власного розслідування. Чому так зробив – питання більше риторичне, яке, сподіваємося наштовхне на роздуми та аналіз.