Лідер партії “Основа” Сергій Тарута, разом із керівником запорізького осередку партії Олегом Кузьменком, у стінах університету презентували Доктрини збалансованого розвитку України 2030.

Мрія про добробут, збалансований розвиток та міцна економіка України привела народного депутата Сергія Таруту в стіни запорізького вишу. В рамках свого візиту на запорізьку землю, лідер партії “Основа” Сергій Тарута вирішив навідатися і до Мелітополя. Обрав Мелітопольський аграрний університет,  у міру специфіки напрямків підготовки у цьому виші, політик захотів спілкуватися саме зі студентами, майбутня професія яких, має зіграти на користь розвитку країни. А щоб майбутні дипломи були корисними для України, треба, у першу чергу щоб молоді спеціалісти залишилися на рідній землі,  – запевнив політик.

Сергій Тарута

Свій діалог зі студентами та викладачами народний депутат розпочав з презентації, щоб майбутнім аграрія було зрозуміло, з чим і як працювати. А також, щоб мотивувати долучатися до спільної справи.

“Сьогодні дуже критична ситуація з еміграцією, молоді спеціалісти з вищою освітою покидають країну, в пошуках більш достойного життя. Це утопія, якщо цю тенденцію не змінити у найближчі кілька років, якщо не забезпечити спеціалісту дохід на рівні мінімум 1200 доларів, то країни просто не стане. Я цього не хочу, дуже прагну жити на рідній землі сам і щоб мої доньки теж тут жили. Насправді, Бог нам дав більше, ніж будь-кому іншому, це стосується і корисних копалин і географічного розташування і тієї ж родючості землі. Наша країна дуже заможна, а те, що населення зубожіло і продовжує бідніти, це результат відсутності оптимізації та правильного господарювання. На жаль, у нас або крадуть гроші, або недолуго ними розпоряджаються. В моїх руках ось цей документ (показує книгу – Доктрина збалансованого розвитку України 2030 – ред.), тут все чітко розписано, кілька десятків науковців працювали над розробкою доктрин і зараз ми маємо чітку дорожню карту. Тут все у цифрах, все добре розраховано та передбачено. Нам потрібно 10 років і ми можемо побачити зовсім іншу країну ” – констатував Сергій Тарута.

У книзі дуже добре проаналізовані різні сфери, які формують економіку країну.  Також глибоко вивчені можливі ризики і те, що не дає сьогодні українцям рухатися вперед, чи хоча б бачити своє майбутнє. За словами політика – все просто, не треба вигадувати складні схеми, скажімо для боротьби з корупцією, все уже придумали до нас, і сьогодні ми маємо застосовувати чужі позитивні практики, з урахуванням перешкод і невдач на шляху до досягнення поставлених цілей. Ми маємо можливість вчитися на чужих помилках.

Озвучений Сергієм Торутою варіант боротьби з корупцією, студенти та викладачі університету оцінили дуже схвально. Політик зазначив – щоб знищити корупцію, треба звести до мінімуму контакти громадян з чиновниками. Якщо в країні все довести до автоматизмі, починаючи від подачі заявок та влаштування на роботу. Приватні співбесіди, за словами політика взагалі варто заборонити, нехай претендент на посаду дистанційно проходить спеціально розроблені тести, чи виконує інші завдання, але це повинно бути в кілька етапів, щоб не можна було скористатися допомогою сторонніх.

Студенти поцікавилися, модель якої успішної країни найбільше підходить Україні сьогодні? Відповідь гостя дещо здивувала аудиторію – Ізраїль та Південна Корея.  Чому?

Сергій Тарута

– Ізраїль дуже наглядно розвінчує міф про те, що Україна не може розвиватися хорошими темпами через війну. В Ізраїлі теж війна, і це додає владі країни додаткової мотивації, там розуміють, – щоб уникнути додаткових смертей, мусять працювати на випередження, сказав політик і навів приклад з щойно розробленою ракетою, яка ще не встигла долетіти, а ізраїльтяни уже знають як її ліквідувати. А все тому, що інвестують в науку, освіту та розвиток загалом. Південна Корея – чудовий приклад країни де не було нічого. За 30 років вони переконали світ купувати їхні автомобілі, телефони, холодильники чи телевізори. У кожного вдома є хоч щось корейського виробництва, в країні сьогодні достойні заробітні плати, високий рівень освіти та медицини. Враховуючи, що наша земля значно багатша, досягнути результатів Південної Кореї ми зможемо втричі швидше, – запевнив лідер партії “Основа”.

Після озвучених тез, прописаних в доктринах, студенти загорілися бажанням ознайомитися з книгою ближче. Дехто із студенті отримав таку нагоду прямо у аудиторії, де проходила зустріч – політик презентував десяток примірників найбільш активним часникам діалогу. Доктрини, як виявилося можна просто скачати з інтернету, про це повідомила студентка, яка готуючись до зустрічі з лідером партії “Основа” уже встигла проглянути книгу.

Сергій Тарута

Керівник запорізького осередку партії “Основа” Олег Кузьменко закликав студентів не опускати руки і не мріяти про роботу за кордоном, а спільно розробляти доктрини розвитку запорізького краю і міста Мелітополь зокрема.

Сергій Тарута

“Ці доктрини – основа для розвитку України, тут все добре продумано та розраховано, але у кожному місті має бути своя команда, яка втілюватиме свій план розвитку. На основі загальних доктрин, треба розробити свої, які ідеально підійдуть рідному місту. Мелітопольці найкраще знають, які галузі варто розвивати тут, а вже в загальних доктринах можна побачити як це робити” – зазначив Олег Кузьменко.

На закінчення гості підписали меморандум про співпрацю між Мелітопольським аграрним університетом та запорізькою Торгово-промисловою палатою, президентом якої є Олег Кузьменко. Меморандум надасть можливість співпраці в рамках термомодернізації об’єктів нерухомості університету, це може стати маленьким початком великої справи.