Українські спортсмени завоювали 6 медалей у стартові два дні Паралімпіади-2018

Українські спортсмени завоювали 6 медалей у стартові два дні Паралімпіади-2018

Біатлоністи Людмила Ляшенко, Оксана Шишкова (гайд Віталій Казаков), Ігор Рептюх, Віталій Лук’яненко, Анатолій Ковалевський, а також лижник Максим Яровий принесли Україні перші нагороди на Паралімпійських Іграх 2018, що стартували у Пхенчхані 9 березня. 

Ляшенко виграла “бронзу” у гонці на 6 км (стоячи). “Золото” і “срібло” – у росіянок Катерини Румянцевої і Анни Міленіної, які виступають як “нейтральні паралімпійські спортсмени”.

Зазначимо, що у цій гонці ще три українки потрапили до топ-10: Юлія Батенкова-Бауман фінішувала четвертою, Ірина Буй – шостою, Богдана Конашук – десятою.

Рептюх став третім у гонці на 7,5 км (стоячи). Українець подолав дистанцію з 1 хибою за 19 хвилин 27,6 секунди. “Золото” здобув француз Бенджамін Девієт, а “срібло” – спортсмен з Канади Марк Арендц.

До топ-15, окрім Рептюха, пробились ще 3 наших біатлоністів. Григорій Вовчинський фінішував четвертим, Віталій Ситник – одинадцятим, а Сергій Романюк показав 15-й результат.

Оксана Шишкова (гайд Віталій Казаков) стала срібною призеркою у спринті серед жінок з вадами зору. Вона відстала від лідера на 38,5 секунди.

“Золото” – у спортсменки під нейтральним прапором Михайлини Лисової, “бронза” – у Світлани Сахненко з Білорусі. Ще одна українка Ольга Прилуцька (гайд Борис Бабар) фінішувала четвертою.

Віталій Лук’яненко приніс Україні перше “золото”, вигравши спринт серед чоловіків з вадами зору. “Бронза” – у Анатолія Ковалевського. Ще 5 наших біатлоністів – у топ-12: четвертий – Ярослав Решетинський, п’ятим фінішував Юрій Уткін, шостим – Дмитро Суярко, восьмим став Олександр Казік, дванадцятий – Олександр Махоткін.

Другий день на Паралімпійських іграх в Пхенчхані став не таким насиченим, як попередній для України – наші спортсмени були представлені тільки в одній гонці. Але виступили українці в ній якісно. Лижник Максим Яровий виборов другу золоту нагороду для України. Яровий став паралімпійським чемпіоном в лижній гонці на 15 кілометрів серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

Фото: facebook.com/NationalSportsCommitteeOfTheDisabledOfUkraine

Після перших двох змагальних днів Україна посідає 5 місце у медальному заліку:

Фото: paralympic.org, NPA – російська команда

Ігри у Південній Кореї триватимуть 9 днів. За медалі боротимуться спортсмени з 49 країн.

Фото: 24 канал

Україну представляють 20 паралімпійців у 3 видах спорту: біатлон, лижні гонки і сноуборд.