Львів’янин Данило Ішутін отримав престижну нагороду Great Gamers Award у світі комп’ютерних ігор. Про це повідомляє Zaxid.net.

Професійний кіберспортсмен на прізвисько Dendi визнаний найкращим гравцем року в багатокористувацьких онлайн-іграх (MOBA), таких, як Dota 2 і League of Legends. Він отримав нагороду Great Gamers Award наприкінці лютого в Каннах (Франція).

Great Gamers Awards – це щорічна кіберспортивна премія з п’ятьма номінаціями («Кращий MOBA-гравець», «Кращий FPS-гравець», «Кращий RTS-гравець», «Кращий спортивний гравець» і «Головний веселун» (Entertainer)). Переможців премії вибирають змішаним шляхом (глядацьке голосування + журі).

У прес-релізі, опублікованому на сайті Great Gamers Awards, львів’янина називають «одним з кращих гравців в Dota 2 в своєму поколінні, а можливо, що і за всю історію». При цьому сам Данило відреагував на новину емоційним відгуком «Вау, я виграв!» і подякував своїм фанатам, сім’ї і команді.

За час своєї професійної кар’єри 28-річний кіберспортсмен зі Львова вже встиг заробити понад $700 тис. Dendi очолює команду Dota 2 української кіберспортивної організації Natus Vincere (NaVi), яка вважається однією з найкращих у Європі. Учасники NaVi постійно беруть участь у змаганнях з Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, FIFA, World of Tanks і League of Legends.

До слова, кращим FPS-гравцем року визнали Ніколу NiKo Ковача з команди FaZe Clan (Counter-Strike: Global Offensive), кращим RTS-гравцем року став Алекс Neeb Сандерхафт (Starcraft 2), кращим спортивним гравцем року вибрали Сауля Леонардо MenaRD Мена Сегундо (Street Fighter 5), кращим «Веселуном» стала Еф’є Sjokz Депортере – переможниця європейських турнірів League of Legends.