Про це повідомили мешканці будинку по бульварі Центральному, 27. Люди запевняють – саме у цьому будинку проживає мер міста Володимир Буряк. Справді, одна з квартир міського голови знаходиться на шостому поверсі цієї 14-ти поверхівки. Люди у відчаї і готові офіційно заявляти про ситуацію, що склалася з прибудинковою територією цього будинку.

У підвальному приміщенні, де нещодавно було бомбосховище розпочалися будівельні роботи. Спочатку людей насторожував лише той факт, що тепер не буде бомбосховища, а з’явиться черговий магазин. Але пізніше будівельні роботи стали стрімко розширюватися. Підприємець, який отримав дозвіл на реконструкцію підвального приміщення почав захоплювати територію, яка вважається прибудинковою. Варто підкреслити, за неї мешканці будинку щомісяця платять гроші КП “Запоріжремсервіс”. Виходить, людей змушують платити за територію, де зараз активно ведуться будівельні роботи, а через місяць-другий буде магазин. В околиці цього об’єкту немає жодного дитячого майданчика, також є глобальна проблема з місцями для паркування. Мешканці обурені і вже написали безліч листів, отримують лише відписки. Та в одному з листів, за словами мешканців будинку, було чітко вказано, що дозвіл у підприємця є тільки реконструкцію уже готового приміщення, про добудову не йдеться.

територію

“У нашому будинку живуть достатньо забезпечені люди, практично у кожній сім’ї є автомобіль. Уявіть – 144 квартири в цілому домі, 4 під’їзди, які всі виходять на один бік. Якщо припустити, що у 60% сімей, які тут проживають мають хоч один автомобіль, то усього машин близько 90. Вже давно нам немає де ставити транспорт, подивіться – люди паркуються на тротуарі і під щитком. Ми дуже ризикуємо, бо коли аварійним машинам необхідно дістатися до щитка, а там машини, то сигнал аварійники включають на всю потужність, і кричить він до того часу, поки не вийдуть власники машин. А як, не дай Боже – коротке замикання чи інша небезпечна ситуація, це з можуть згоріти близько десятка машин”- розказала одна з мешканців будинку, яка попросила не вказувати її ім’я. Жінка запевняє, що вже чула погрози від підприємця, який активно розбудовує прибудинкову територію.

Журналісти інформаційного агентства Regionnews побували на місці забудови та поспілкувалися з кількома мешканцями будинку на бульварі Центральному, 27. Люди також повідомляють, що окрім землі, підприємець також краде у них світло. Вказують на кабель, який закинуто з підвалу на 1 поверх. У гаражі електрики немає, тож підприємець напряму бере електроенергію з першого поверху, за яку теж люди платять власні кошти. Електрики споживає немало, бо проводяться активно зварочні роботи. А коли запоріжці спробували спитати у забудовника, хто дав дозвіл на потібні дії, той відповів: “Ліпше мене не чіпайте, бо не знаєте з ким маєте справу”, – повідомили мешканці 27-го будинку.

Сьогодні, мешканці вказаного будинку будуть збиратися для обговорення подальших дій. Хто й чому в такий спосіб розбудовує територію і при цьому нічого не повідомляє мешканцям, ми будемо розбиратися і найближчим часом повідомимо.