Ірландська авіакомпанія Ryanair, що є однією з найбільших європейських лоукостерів, почне здійснювати комерційні польоти до України вже наприкінці жовтня цього року. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає “УНІАН”.

“До підписання угоди я нічого не можу коментувати. Можу сказати, що компанія розпочне свої польоти наприкінці жовтня – на початку листопада 2018 року”, – сказав Омелян.

Цю інформацію дещо раніше підтвердив й головний юрист та секретар Ryanair Юліуш Коморек в інтерв’ю “Fly4free”. Як пише “Lviv.com”, він повідомив, що компанія поки анонсує польоти з України в Польщу, які відбудуться восени 2018 року між Києвом та Львовом.

Також Юліуш Коморек зазначив, що ті маршрути, які були оголошені раніше, зміняться.

“Будуть певні зміни в цьому розкладі. Але точно будуть запущені польоти з України в Польщу”, – запевнив він.

Нині сторони узгоджують деталі угоди.

Нагадаємо, ірландська авіакомпанія Ryanair ще 15 березня 2017 року заявила про відкриття від 30 жовтня 2017-го 11 рейсів з Києва та Львова. 10 липня генеральний директор аеропорту “Бориспіль” Павло Рябікін заявив, що в разі підписання контракту з лоукост-авіакомпанією Ryanair аеропорт щорічно буде недоотримувати 2 млрд грн. Він назвав договір з Ryanair фінансово невигідним для підприємства і відмовився підписувати його, поки не будуть враховані вимоги аеропорту.