У Києві безкоштовно показують фільми про Емі Уайнхаус, Ніка Кейва та BAFTA Shorts.

З 19 до 27 лютого в столиці пройле фестиваль «Нового британського кіно». На глядачів чекають два повнометражні фільми, а також свіжа колекція кращих короткометражок за версією Британської академії кіно і телемистецтва BAFTA Shorts 2017. Усі фільми демонструються у столичному «Будинку Архітектора» за підтримки Британської ради в Україні. Покази пройдуть мовою оригіналу з українськими субтитрами. 

Серія безкоштовних кінопоказів розпочалась 19 лютого показом документального фільму «Емі» , що розповідає про життя легендарної співачки Емі Уайнхаус. Стріча проливає світло на світ, в якому жила Емі, через автобіографічні тексти її пісень, відео з особистих архівів родини, друзів і колег. У 2016 році стрічка отримала премії «Оскар» та BAFTA.

26 лютого о 19:00 на українських глядачів чекає документальний фільм «20 000 днів на Землі» про один уявний день з життя культового музиканта Ніка Кейва. Ми побачимо його на прийомі у психіатра, в автомобілі з Кайлі Міноуг, у Сіднейській опері та під час роботи над піснями для альбому «Push The Sky Away». Цей день буде перенасичений подіями і наповнений музикою, але що було насправді, а що — лише фантазія?

Стрічка отримала премію за найкращу режисуру і найкращий монтаж в категорії «Світове документальне кіно» на кінофестивалі «Санденс». Вхід на показ реєстрацією. Кількість місць обмежена.

Закриватиме серію безкоштовних кінопоказів серія з восьми короткометражних стрічок з програми фестивалю «Нове британське кіно».

У програмі:

  • «Вечірка» / «The Party». Режисер: Андреа Харкін.  2017 р., 14 хв.
  • «Історія кохання»/ «A Love Story». Режисер: Анушка Кишані Нанаяккара. 2017 р., 7 хв.
  • «Пекельні вуста» / «Mouth of hell». Режисер: Самір Механович. 2017 р., 15 хв.
  • «У режимі очікування» / «Standby». Режисер: Шарлотта Реган. 2017 р, 5 хв.
  • «Жорсткий» / «Tough». Режисер: Дженніфер Чжен. 2017 р., 4 хв.
  • «Спожито» / «Consumed». Режисер: Річард Джон Сеймур. 2017 р., 18 хв.
  • «Вимір Алана» / «The Alan Dimension». Режисер: Жак Клінч. 2017 р., 8 хв.
  • «Дім» / «Home». Режисер: Даніель Маллой. 2017 р., 19 хв.

Початок сеансу о 19:00. Зареєструватись можна тут