Вчора, 17 лютого, у Києві відбувся другий півфінал національного відбору на Євробачення 2018, за підсумками якого визначилася друга трійка фіналістів шоу.

За право представляти Україну на Євробаченні 2018 у Лісабоні боролися INGRET, MELOVIN, JULINOZA, TAYANNA, KADNAY, Yurcash, Mountain Breeze та ILLARIA.

За результатами оцінювання суддів та глядацького голосування, які цього разу майже повністю співпали, до фіналу пробилися MELOVIN, TAYANNA та KADNAY.

Цікаво, що вся ця трійця фіналістів брала участь у торішньому відборі на Євробачення, але тоді переміг гурт O.Torvald. Однак, варто відзначити, як за рік виросли ці конкурсанти.

Дуже сподобався виступ KADNAY, який став фаворитом вечора. Цікава нетривіальна композиція, з класним бітом та неймовірною енергетикою й подачею:

Пісня MELOVIN в цьому році ще сильніша, ніж у 2017-ому. Видно, що Костя зробив висновки. Тепер у його композиції “Under The Ladder” можна почути якісний саунд (та гарне виконання) з присмаком Джона Ньюмена:

Незрузуміло тільки чому судді знову так “восторгались” Таяною. Адже мотив її “Лелі” практично повністю повторює всесвітньо відомий хіт Taylor Swift під назвою “Shake It Off”.

Серед виступів інших учасників варто відзначити Mountain Breeze, які, не зважаючи на свою молодість, вже пишуть та виконують пісню з яскравим приспівом в дусі Coldplay:

А також JULINOZA, пісня якої й справді могла би стати класним саундтреком до якось фільму чи мультику. Однак зашореність аудиторії Євробачення поки що, нажаль, не дозволяє подібним конкурсантам пройти навіть у фінал Нацвідбору.

Все інше було мимо каси. 

Отже, повний склад учасників фіналу Національного відбору на Євробачення 2018, який відбудеться 24 лютого, виглядає так: Laud, The Erised, Vilna, MELOVIN, TAYANNA та KADNAY.

Віталій Очерет, RegionNews