Сьогодні олімпійський парк накрив ураган. Людей терміново евакуюють.

Через жахливу непогоду вже перенесена жіноча індивідуальна гонка з біатлону, запланована на 13 лютого. Вона має відбутися завтра, повідомляє “tribuna”.

Стихія може перешкодити проведенню й інших змагань. Зараз під загрозою проведення хокейного матчу ОАР – Словаччина. В районі льодової арени бушує вітер, зносячі щити та огорожі:

Варто відзначити, що у Пхьончхані з першого дня Олімпіади було досить холодно і вітряно. У суботу, в день церемонії відкриття, ефективна температура впала до -23 градусів, через що були перенесені змагання гірськолижників. Саме вони найбільше постраждали від негоди. Вдалося розіграти медалі тільки в суперкомбінації, а ось заїзди у жінок в слаломі і гігантському слаломі і у чоловіків в швидкісному спуску довелося перенести через сильний вітер.

Пхьончхан розташований на висоті приблизно 800 метрів над рівнем моря, і це найхолодніший район Південної Кореї. Однак температурні показники в Пхенчхані в цю пору року цілком прийнятні – тут рідко буває нижче -10-15 градусів. Але через крижаний вітер навіть така температура переноситься дуже важко.

«Найжахливіше – це вітер. Ходити по Олімпійському селищу – і це просто жах, – розповів BBC канадський скелетоніст Кевін Бойєр. – Смішно, тому що ми, канадці, часто говоримо, що звикли до морозу. Але таких морозів ми ще не зустрічали».

Олімпійські Ігри 2018 у Пхьончхані вже стали найхолоднішими за останні двадцять років.

Фото: REUTERS