Запорізька міська влада оголосила – місто стане туристично приваблим, до нас їхатимуть туристи з усього світу!

Туристичні та екологічні форуми, банери за чималі гроші з купою помилок, як в українських, так і в англійських текстах. Таблички з новими назвами вулиць “англійською” мовою, на яких написи не зрозумілі не те, що європейцям, самі запоріжці тепер не можуть розібрати “нової грамоти”. Варто згадати також інвестиції в Запорізький аеропорт, який іменується міжнародним, справді, гарно реставрована дорога, аж до траси Харків – Сімферополь. А далі, що далі робити тому “нещасному туристу”, який морально не підготувався до такого дивовижного поняття як “запорізькі дороги”.

Але ж у нас є о.Хортиця – отже прямо з аеропорту йому (туристу) треба туди. Варіанти маршруту на острів від аеропорту два – або через мости Преображенського їхати, або через греблю. А тут як у головоломці: “На право підеш – мама помре, на ліво – тато”. Що краще, застряти у заторі, який є звичним явищем на мостах, чи потрапити у півметрову яму на греблі? Запоріжці показали як, з яким настроєм і швидкістю можна реалізувати маршрут через греблю. За лексику просимо вибачення.

Плотина ДнепроГЭС, Запорожье . Последний "ремонт" – ноябрь 2017

Опубліковано Alex Levenstein Неділя, 11 лютого 2018 р.

Насправді, все зовсім не весело, про запорізьку греблю забули, а протягом останніх років їй світили хіба що дрібні ямочні ремонти, які навіть гірші за відсутність ремонту взагалі. Ями на греблі засипали невідо чим, а тому після дощу та снігу утворилися цілі вибоїни, які навіть у світлу пору доби важко об’їхати.

Втім, ми вже чули про складнощі з ремонтом дороги на греблі, оскільки перекрити її повністю не можливо, бо Правий берег Запоріжжя залишиться без сполучення з містом. Можна перекрити хіба що одну полосу і потихенько робити ремонт. Хай усе літо робити, але зробити добре, хоч на 10-15 років. Хоча б так, як зробили минулого року на Набережній.

У іншому випадку, навіщо витрачати гроші на розвиток о.Хортиця, на туристичні форуми і таблички, навіть якщо вони з помилками? Для чого демонструвати і популяризувати те, що чого фізично дістатися – це ціле випробування?