Чоловік і жінка закатували свого сина, зараз обом батьками загрожує до 10 років позбавлення волі

Хлопчик був заморений голодом і закатованим ще у вересні минулого року, відразу пізля факту смерті проти батьків порушили кримінальну справу, а тільки зараз закінчилися слідчі дії. Харківська прокуратура підготувала та направила до суду обвинувальний акт. Справу розглядатиме Жовтневий районний суд міста Харків.

Під час досудового розслідування з’ясувалося, що батько дитини системно застосовував силу до хлопчика, регулярно його бив в присутності матері, а та у свою чергу, не  втручалася і не намагалася зупинити насилля стосовно дитини.  У серпні, після чергового побиття хлопчику зламали руку, а потім і хребет та ребра, дитина перестала ходити. Навіть після цього батьки не відвезли хлопчика до лікарні, а навпаки продовжували катування. Через кілька днів малюк отримав ще й черепно-мозкову травму і впав у кому. Прицьому дитину ніхто не годував протягом тривалого часу.

«Швидку медичну допомогу викликала знайома матері, яка прийшла у гості. 26 вересня 2017 року малюка у стані вкрай тяжкого фізичного виснаження та з тілесними ушкодженнями доставили до лікарні. Вранці, не приходячи до тями, хлопчик помер. Відповідно до висновків експертів смерть дитини настала внаслідок голоду і постійного фізичного та психологічного насильства, що мало характер особливого мучення і тривало більше року» – повідомляє УНІАН, які отримали інформацію від спіробітника прокуратури Олександра Фільчакова. 

Горе батьків судитимуть за різними статтями, 26 -річну жінку звинувачують у злісному невиконанні обов’язків по догляду за дитиною. 31-річному чоловіку – катування, умисне нанесення тілесних ушкоджень та умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть.
Зараз обвинувачений чоловік перебуває під вартою, а його дружина під домашнім арештом, саме такий запобіжний захід визначив суд для людей, які довели до смерті дитину.  Судове засідання відбудеться 16 лютого, о 14:00.