Вчора, 14:00 відбулося підготовче засідання з справі трагічного ДТП, яке трапилося 18 жовтня 2017 року.

Та вже сьогодні, о 14:00 суд засідатиме знову, прийматиме ріше стосовно продовження мір запобіжних заходів для підозрюваних, також планують розглядати справу по суті.

Вчора прокуратура попросила продовжити строк тримання підозрюваних під вартою ще на 60 діб, захист Зайцевої заперечень не має, проте адвокат Дронова вніс низку клопотань, з приводу продовження утримання під вартою у тому числі.  Тактика адвокатів обвинувачених у справі дуже відрізняється – захист Олени Зайцевої наполягає на тому, що підзахисна визнає свою провину, умовно кажучи – приймає свою долю, а тому не заперечує ні проти вимог прокуратури, ні проти рішення суду.

“Позиція Зайцевої не змінилася. Вона визнає свою провину. Нами вирішено не заперечувати клопотання прокуратури у вигляді тримання під вартою. Вважаємо, що є всі підстави для призначення розгляду даної справи. Заперечень з цього приводу немає”, – сказала адвокат Зайцевої Юлія Козир.

Сергій Перепелиця, адвокат Геннадія Дронова обрав іншу тактику захисту. Він все ж наполягає у не виновності свого підзахисного, а тому заперечує стосовно клопотання прокуратури про продовження утримання під вартою Дронова.

Представник потерпілих остаточної позиції не висловив, думки розійшлися у тому розглядати сьогодні справу по суті, чи повернути прокуратурі обвинувальний акт на опрацювання, посилаючись на те. що особи, якмх він представляє не маги змоги належною мірою ознайомитися з обвинувальним актом.

Потерпілі зрештою мають час сьогодні до 14:00 ознайомитися з обвинувальним актом, який підготувала прокуватура. На сьогодні Олені Зайцевій враховано міру пом’якшуючу обставину – щире покаяння і визнання провини, але не враховано добровільну компенсацію постраждалим.

Суд все ж відбудеться сьогодні. Будемо стедити за подіями .