Обвинувальний акт по справі резонансного ДТП, яке скоїла Олена Зайцева за участю Геннадія Дронова направили до Київського районного  суду.

Суд повинен відбутися найближчими днями – до 10 лютого, та поки остаточну дату не повідомляли, на сайті суду інформації про дату і час засідання теж поки немає. Втім, є інформація про те, що обвинувальний акт розподілений на суддю Віктора Попраса.

Саме 10 лютого закінчується міра запобіжного заходу, яку суд обрав відразу після трагедії – згідно з рішенням суду Олена Зайцева досі перебуває у слідчому ізоляторі. До неї, після нетривалого лікування долучився й інший підозрюваний Геннадій Дронов. Згідно із законом України, підготовче засідання повинно відбутися в межах 5 днів після направлення обвинувального акту до суду. Тож перше засідання відбудеться в перші дні нового тидня.

Станом на сьогодні захист Олени Зайцевої та Геннадія Дронова повною мірою ознайомилися з матеріалами справи, яку зібрали слідчі. Про це розказали адвокати підозрюваних.

“Досудове розслідування у справі завершене. Матеріали відкриті стороні захисту для ознайомлення. Ми навіть уже підписали протокол про ознайомлення з матеріалами розслідування. І захист Дронова, здається, теж закінчив ознайомлюватися і підписав протокол”, – сказала адвокат Зайцевої.

Власне захист іншого підозрюваного теж повідомив про закінчення розслідування та ознайомленя з матеріалами.

Нагадаємо, в аварії, яка відбулася 18 жовтня загинуло 6 осіб – 5 на місці події, і одна – Діана Берченко померла в лікарні. Всього постраждало 11 осіб, станом на сьогодні усі постраждалі, кому вдалося вижити виписані з лікарень. Важко травмована Оксана Євтєєва проходить реабілітацію, а жінка, яка тривалий час перебувала у штучній комі – Жанна Власенко кілька дінів тому народила здорову дівчинку.

Максимальне  покарання, яке світить Олені Зайцевій – 10 років позбавлення волі. У Геннадія Дронова ситуація значно краща, адже єдине, що він порушив – стартував на жовте світло світлофора.

Про час засідання та можливу трансляцію судового засідання додатково повідомимо, також на сайті стежте за результатами судових процесів у справі Олени Зайцевої.