Вчора, 2 лютого, у Львові відбулася акція “Ні поліцейській державі”, організована представниками “Екологічної Платформи” та “Чорного Стягу”.

Це була відповідь активістів на свавілля з боку поліції, коли минулого тижня правоохоронці розігнали пікет “Цирк без тварин”. Тепер люди прийшли відстоювати свої права прямо від будівлю Головного управління Національної поліції у Львівській області:

“Дякуємо всім за те, що прийшли нас підтримати, бо тільки якщо ми разом голосно будемо вимагати поваги до своїх базових прав, нас почують. Присутність на акції тих самих спецпідрозділів, а також тітушок в масках говорить про те, що на наступних наших акціях можливі провокації, але вони нас не зупинять. У нас багато планів щодо екологічної діяльності і ми їх всі втілимо!”,  – кажуть активісти “Екологічної Платформи”.

Нагадаємо, 28 січня біля Львівського цирку відбулася запланована мирна акція протесту проти використання тварин у циркових шоу. До мирного пікету долучились близько 30 активістів, які прийшли під стіни цирку з плакатами “Цирк без тварин”, “Ні дресурі, ні садизму” та подібними. Однак все завершилось вкрай не мирно. Активістів “Екологічної платформи” та організаціїї “Чорний стяг” затримала поліція, яка, можливо, “співпрацювала” з ультраправим угруповуванням, кажуть зоозахисники.