29 січня експерти з Латвії та Словенії відвідали Україну з метою надання підтримки Міністерству аграрної політики та продовольства України в розробці плану дій щодо впровадження нещодавно ухваленої Стратегії реформування лісового господарства.

Місію організовує Інструмент технічної допомоги та обміну інформацією Європейської комісії (TAIEX).

Основним завданням п’ятиденної експертної місії було вивчення та здійснення аналізу запропонованих структурних реформ, зокрема реформи системи управління лісовим господарством, з метою забезпечення чіткого розділення функцій між суб’єктами лісового господарства.

Експерти місії зустрілися зі своїми українськими колегами та представили найкращі практики ЄС, а також розробили пропозиції щодо реформування системи управління лісовим господарством України, зокрема в галузях інституційного розвитку, а також контролю та захисту лісів, взявши до уваги ситуацію в Україні та досвід інших країн.

Нагадаємо, на Саміті східного партнерства Президенту України європейські політики висловили невдоволення тим, що українські ліси масово вирізають, а деревину експортують. Такий стан речей не влаштовує Європу, а тому вони ще тоді пообіцяли, за вбажання української сторони допомогти у вирішення проблем, пов’язаних із знищенням природи.