В Україні із серпня 2017 року на кір захворіли 6500 осіб. Про це в п’ятницю, 26 січня, в ефірі 5 каналу повідомила виконувач обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.
 
Щотижня в Україні фіксують приблизно 600-800 нових випадків захворювання на кір, однак, як зазначає Супрун, за даними Міністерства охорони здоров’я, ситуація із захворюванням на кір в Україні стабілізувалася. 
“Це досить багато на такий короткий проміжок часу, але спалах зменшується в тих областях, які мали великі захворювання і підвищується в тих областях, де немає високого рівня щеплення. Наприклад, на Закарпатті, яке має найнижчий рівень щеплення в цілій країні, там зараз підвищується рівень захворювання”, – заявила Супрун.

Нагадаємо, з минулого року в Україні фіксують різке збільшення захворювання на кір. З початку 2018-го від цієї хвороби вже померли 8 людей, серед них – п’ятеро дітей. Раніше пані Супрун заявляла, що у 86% хворих в Україні не було щеплення проти цього вірусного захворювання. У міністерстві стверджують, що спалах кору в Україні був неминучим, оскільки зруйнований захисний щит від захворювання – загальна вакцинація.