На поліграфічному комбінаті “Україна” сьогодні, 16 січня, запустили нове обладнання для друку біометричних закордонних паспортів. Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

За словами першого віце-прем’єра Степана Кубіва, з 16 січня поліграфкомбінат зможе виробляти вдвічі більше закордонних паспортів.

«Оскільки підприємство працює цілодобово і без вихідних в три зміни, то після запуску нової машини вони зможуть виробляти в два рази більше документів. Зараз це 10 тисяч паспортів на добу, а з сьогоднішнього дня це буде 21 тисяча на добу», – сказав він.

Обладнання, яке закупив Поліграфкомбінат – це система BookMaster One #351 від компанії ІАІ industrial systems B.V. Її вартість – 1,7 млн Євро. Аналогічне обладнання використовується у більш ніж 25 країнах світу. Продуктивність нової системи  становить 500 паспортів на годину, тобто близько 11 тисяч паспортів на добу та 3960000 паспортів на рік.

“Нове обладнання допоможе стабілізувати ситуацію з персоналізацією термінових документів протягом кількох місяців, і протягом наступних 2-3 місяців чергу буде ліквідовано. До сезону літніх відпусток Поліграфкомбінат працюватиме у діючому режимі 7 днів на тиждень цілодобово та у три зміни”, – запевняють в міністерстві. 

В уряді повідомляють, що зараз в черзі на персоналізацію стоїть 775 000 наборів персональних даних.

Читайте також: Історичні дні для України: безвіз у дії