Результати “крєпкого” господарювання. За підсумками робіт запорізьких підрядників, висновок один – ліпше б не рухали!

Ремонт внутрішньодворової дороги по вулиці Ладозька, 12  це ціла детекнивна історія. Або мовою сленгу це можна назвати – переведення стрілок. Кому б не спробував висловити претензію – стрілки переводять, спочатку один на одного, а потім знаходять тих, кого в принципі не існує. Той кого не існує – проектанти, ми насправді не знаємо існує той проектант, який “створив” проект ремонту цього двору, але, якщо опиратися на докази ГПУ стосовно справ Марченків, то слід розуміти – такого поняття, як проектанти взагалі немає, малюють олівцем на коліні, за 20 хвилин. Напевно цього разу так і трапилося.

Запорізька Венеція, мешканці будинку мусять тепер запастися гумовими чоботами

Відмінність цієї внутрішньодворової дороги від інших полягала у тому,  що перед під’їздами були величезні ями, не було стокових каналів, а тому під час опадів, не обов’язково значних, утворювалися калюжі, великі і глибокі. Пропливти ними було просто не можливо.  На ремонт дороги у дворі будинку Ладозька, 12 виділили 1 мільйон 200 тисяч, а далі просто освоїли, не знаємо в чиїх кишенях, але точно не на дорогах. Процедура виділення цих коштів, варто зазначити, це теж окрема детективна історія, яка здавалося рік тому – закінчилася добре. Голова ОСББ Станіслав Скалозуб, разом з депутатом міської ради В’ячеславом Зайцевим спочатку просили, потім вимагали, приносили докази того, що двір справді в критичному зтані, зрештою добилися, гроші виділили.

Найбільше часу витратили на малювання проекту двору

Далі треба було розробити проект, що і як повинно виглядати після закінчення робіт. Робили довго  і нудно, і десь  всередині літа він народився. Згідно договору між профільним департаментом та переможцем тендеру ТОВ “МК Сфера” ремонтні роботи повинні були початися в червні і закінчитися у серпні. Якщо глянути на результати, то ремонт досі не закінчився.

В підмогу Олександр Оніщенко, директор ТОВ “Сфера” взяв собі в підрядники ТОВ “НАПІНА”, саме вона виконувала всі роботи, контролювати мав пан Оніщенко, бо ж він мав би відзвітувати за наші з вами кошти. Згідно з законом компанія переможець повинна перерахувати підряднику 80% від загальної суми, кажуть що так і зробили, але ми з вами знаємо що ні. Ну і результати “ремонту” теж кричать – навряд!

Роботи розпочалися, а всередині серпня підрядник сказав – все, ми все зробили. Результат роботи: криво покладений асфальт, проблему не те, що не вирішили, а ще більше зруйнували, відсутність бордюрів, викорчувані дерева. До речі, питання дерев теж болюче, щоб “прокласти” асфальт, треба повидаляти старі дерева, які заважають, а потім посадити молоді, але проектом чомусь це не передбачено. Тому двір загаз голий!

підрядників

підрядників

підрядників

Після таки робіт голова ОБСС Ладозької, 12 почав бити в усі дзвони, скликати комісії, направляти депутатські запити, він імені В’ячеслава Зайцева. Комісія прийшла, усі благородні учасники цього грандіозного проекту: представник департаменту Інна Внукова, переможець торгів Олександр Оніщенко та кінцевий підрядник представник ТОВ “НАПІНА”, також прийшли зацікавлені у якісному ремонті особи. Подивилися, порадилися і вирішили – допрацювати, вирівняти криву дорогу, зробити бордюри і змінити проект, щоб були передбачені дерева. Що стосується депутатських запитів і звернень – реакції на них досі немає, відповідь більше схожа на стандартну відписку.

А далі все згідно народної мудрості – “Дурень думкою багатіє”. Результати усього цього процесу можете побачити на відео, гарного перегляду і бережіть свої нерви!