Аналіз заробітних плат серед українських мерів проводила громадська організація “Чесно”

Своє дослідження активісти грунтували на даних декларації, які заповнювали чиновники за 2016 рік. Тож, варто розуміти, що це, скоріш за все – всього лише 20% від того доходу, про які мають право знати звичайні смертні.

Та навіть з огляду на це,  заробітна плата запорізького мера у шість разів вища , ніж середня по регіону. Це дає право зайняти перше місце у рейтингу найдорожчих мерів України.

Заробітна плата

Загальна сума офіційних виплат на рік для Володимира Буряка становить 385 719 тисяч гривень. Якщо розбити суму по місяцях, то це виходить 32 тисячі гривець щомісяця. А якщо перевести в долари,  згідно сьогоднішнього курсу, то  виходить трохи більше 1 150$. Для прикладу, загальна суму на рік, це вартість однокімнатної квартири без ремонту.

Варто зазначити, що заробітна плата Володимира Буряка більш ніж вдвічі більша, ніж у мера Києва Віталія Кличка, останній отримує на рік 147 920 тисяч гривень на рік, але каже, що цю зарплату перераховує дітям в якості пожертви. У сусідньому Дніпрі мер Борис Філатов отримує трохи більше, ніж мер Києва – 156 025 тисяч гривень на рік і вважає це сулідним гонорарем за виконання функцій мера. До речі, саме Борис Філатов на шкоду своєму рейтингу виступив ініціатором підняття заробітних плат чиновникам і місцевим менеджерам, вважаючи, що люди, які несуть відповідальність повинні розуміти для чого це їм потрібно.

Навіть при такому своєму доході мер Запоріжжя не упускає нагоди підкреслити, що заробітна плата на заводі була в рази більшою та натякає, що нішу керманича міста він несе більше, як волонтер.

П’ятірка лідерів виглядає наступним чином:

Перше місце – мер Запоріжжя 385 719 гр.

Друге місце – мер Львова 371 714 грн.

Третє місце – мер Сум 328 691 грн.

Черверте місце – мер Тернополя 321 324 грн.

П’яте місце – мер Полтави 315 097 грн.

У той час, найбіднішими мерами згідно декларацій за 2016 рік виявилися  мер Маріуполя 55 732 грн.  та мер Кропивницького 56 302 грн