Пітек у сесійній залі змусив мерію переглянути бюджет ЖКХ

Наслідком такого рішення чиновників стали обурення городян щодо того, що на ремонт багатоповерхівок в 2018 році виділили дуже мало коштів.  Люди прийшли на сесію міської ради з плакатами. обіцяли залишитися хоч на ніч, розкласти наметові містечка та пригнати польову кухню. Людей обурив той факт, що на реконструкцію парків, будівництво пам’ятників, навіть она аматорський футбольний клуб гроші є, а на капітальні ремокти житлових будинків немає. У 2017 році на сферу ЖКХ було виділено близько мільярда, у наступному хотіли затвердити трохи менше 500 тисяч. Це у той час, коли у черзі на капітальний ремон близько 500 будинків.

Правки до бюджету, в розмірі додаткових 50 мільйонів гривень внесли сьогодні, 20 грудня.

Спочатку в проекті бюджету на 2018 рік на ремонт будинків ОСББ була зафіксована сума в 33 мільйони гривень. В першу чергу, ремонтним роботам підлягають ті будинки, які не встигли привести в порядок ще в 2017 році. Список невеликий, всього 55 будинків.

Ситуація з ремонтом будинків, в яких ще не створено ОСББ значно краще. На їх ремонт витратять 203 мільйони гривень, сума вдвічі менше, ніж за минулий рік. Однак, слід зазначити, що в 6 разів більше, ніж на ремонт будинків ОСББ.

Внаслідок обурень городян чиновники пішли назустріч і додали в проект додатковий пункт – про те, що на ремонти багатоповерхівок витратять ще 50 мільйонів гривень, на умови співфінансування з мешканцями. Тобто, на ремонт частково підуть кошти мешканців. Форма власності в програмі не регулюється. У програмі можуть брати участь як мешканці будинків ОСББ, так і мешканці “нічийних” багатоповерхівок.