Під час свого виступу Юрій Луценко попросив народного депутата не розпускати плітки про те, що Євген Анісімов знятий з розшуку

Основною темою сьогоднішнього виступу прокурора були події в Києві, затримання Міхеіла Саакашвілі та його втеча з-під варти. Генеральний прокурор назвав події акцією “руская зима”, запевнив, що має підтвердження того, що гроші на організацію шабашу були перераховані з Росії. Також заявив, що прокуратурі відомі імена тих, хто  повинен продовжити розхитування ситуації всередині країни. Обіцяв оприлюднити інформацію, коли це можна буде.

Юрій Луценко назвав прізвища депутатів, які причетні до прокремлівської акції: Ігор Луценко, Юрій Дерев’янко, Світлана Заліщук, Мустафа Наєм, Олег Петренко, Юрій Левченко, Сергій Лещенко та Віктор Чумак.

Користуючись нагодою народний депутат Сергій Соболєв черговий раз вирішив зробити популістичні заяви. Зокрема він сказав, що важливі докази у справі Євгена Анісімова пропали, мав на увазі мішки з грошима та листівки з підписами від кого гроші. Прокурор звернув увагу депутата на те, що він говорить неправду, усі докази на місці, вони опечатані.  Щоправда пропали наліпки з інформацією від кого, але це сталося ще 2 роки тому, коли Юрій Луценко ще не був Генеральним прокурором.

Нагадаємо, це вже не перша  маніпуляція Сергія Соболєва: “Язик без кісток”. Бердянський порт спростував заяву Сергія Соболєва

Також Юрій Луценко подякував Сергію Соболєву за те, що у стінах Верховної Ради він не став говорити тієї відкритої брехні, яку говорить за її межами. Прокурор мав на увазі взаяви Сергія Соболєва про те, що Анісімова зняли з розшуку.

“З гордістю повідомляю вам, що справи проти Януковича, Захарченка, Якименка знаходяться в суді, по них ми закінчили розслідування. Справи Азарова, Арбузова, Клименка,  Курченка і Ставицького теж розслідувані і чекають в суді. Анісімов досі знаходиться в розшуку ” – сказав Юрій Луценко.

Сергій Соболєв на відповідь прокурора промовчав.